Szóló és duó

2023.08.18. 11:00

Akusztikus minifesztivál helyi erőkkel, Gerdesits más szerepben

Akusztik mini fesztivált hirdetett péntek estére a Kaptár Garden. A fesztivál annyira mini, hogy csak két dunaújvárosi résztvevője van, mégpedig a kiírás szerint Beregi Zsolti akusztik és a Bogi–Barni akusztik. Ők viszont annál nagyobb lelkesedéssel várják a közönséget. Szombaton pedig olyan lesz, ami még eddig nem volt.

Balla Tibor

A meghirdetett műsor szerint 21.30-tól 22 óráig Beregi Zsolti, azaz dr. Beregi Zsolt muzsikál majd egyedül a Gardenben. Ő az, aki folyamatosan képzi magát, lényegében általános iskolás kora óta tanul a zeneiskolában, és már középiskolásként olyan sikereket könyvelhetett el, mint hogy elnyerték a Season 7 zenekarral a Fejér Megyei Diáknapokon a Quimby zenekar díját az arany minősítés mellett. A helyi közönség több helyről is ismerheti, mint például a Sztornó zenekar, amellyel a Kaptárban is többször megfordultak, vagy a „kozmikus gyárvárosi éjszakák álmait hajszoló alter zenét szeszes italért áruló” Hotel Hédoné formáció, amely szintén nem ismeretlen a Kaptár közönségének.

 

A Bogi–Barni akusztik, vagyis Krár Bogi és Kiss Péter Barnabás a tervek szerint 22.20-kor veszi át a stafétát a színpadon. Ők is visszatérő előadók a Kaptárban, tavaly ők zárták a szabadtéri koncertek sorozatát, legutóbb pedig május végén az Akusztikum zenekar vendégeként léptek fel a műintézményben. Nekik is megvan a saját közönségük már.

 

Szombat estére egy igazi kuriózumot tartogatnak, ugyanis a lassan már állandósuló I AM zenekar mellett fellép a Marlboro Man zenekar is. Ők eképpen hirdetik a koncertet: „A zenekar célja az emberi ostobaság és hülyeség elleni végtelen küzdelem, ennek újabb állomása egy teljesen akusztikus koncert a Kaptár Teraszon.” Mindez az „ÁrokpartonFetrengtem Turné” keretében zajlik majd. Akinek esetleg semmit sem mond a név, legyen elég annyi, hogy a Quimby zenekar dobosának, Gerdesits „Faszi” Ferencnek a szerelemzenekaráról van szó, aki a vasárnapi koncert előtt még ezt is bevállalta. Igaz, itt nem a dobok mögött ül majd, hanem áll a fronton, és gitározik, énekel majd. 

Vasárnap hiába keresne programot a Kaptárban, ugyanis a teljes legénység kitelepül az Újvárosi Fesztiválra a Szalki-szigetre majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában