Kultúra

2023.03.31. 15:00

Színházi előadás érkezik ma este Ercsibe

Herczeg Ferenc felfokozott érzelmekkel kikövezett kétfelvonásos színműve, a Déryné ifjasszony érkezik az ercsi művelődési házba március 31-én, pénteken.

DH

Vidnyánszky Attila Fotó: MW

A Déryné Programmal együttműködve ismét színházi élménnyel gazdagodhatnak a kultúrprogramok szerelmesei: március 31-én, pénteken, 18 órai kezdettel az ercsi Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtárba érkezik a Déryné Társulat. Ezúttal Herczeg Ferenc kalandokkal, tréfákkal, felfokozott érzelmekkel kikövezett színművét, a Déryné ifj­asszonyt láthatja a közönség, amelyet a színészek hangszeres játéka tesz még virtuózabbá.

A darab színlapja szerint az előadás főhajtás a magyar színjátszás hőskora előtt, ahol romantikus szerelmek, nagy fellángolások, szenvedélyes viszonyok szövevényében hol küzdenek, hol csatát nyernek hivatásuk, a magyar nyelvű színjátszás ügyéért folytatott küzdelemben. A színpadon megelevenedő miliőt átszövi a színház erejébe vetett hit, ezért a láthatatlan bizonyosságért zajló folytonos törekvés, amelyben ki-ki a maga tehetségével, leleményességével vagy éppen fondorlatával próbál érvényesülni. 

Az előadás rendezője a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Vidnyánszky Attila, a címszerepben Tarpai Viktóriát, a főbb szerepekben Janka Barnabást, Szemerédi Bernadettet, Széplaky Gézát és Fabók Mariannt láthatja a közönség – írta társlapunk, a www.feol.hu portál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában