Kivételes élmény

2022.11.08. 11:00

Táncoló fürge rókalábak és egy rollerező varjú

Balla Tibor

A rókacsaládot sok veszély fenyegeti az erdőben

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Amikor egy profi gördeszkapályán rolleren figurázva süvöltő varjú a színpad közepén megáll egy pillanatra, és saját beatboxritmusára lüktetve kommentálja a történetet, akkor már sejthető: valami kivételes élmény várja az embert az elkövetkező órácskában. A Szigligeti Színház Nagyváradi Táncegyüttesének vendégjátéka, a Vuk című táncjáték egészen biztosan nem csak az apróságoknak volt maradandó élmény a Bartók nagyszínpadán, a szülők sem felejtik el egyhamar a kedvenc, kedves történet táncszínházi adaptációját. 

A rendező-koreográfus, Györfi Csaba nem csak a produkció megálmodója és „karmestere” volt, Kag (Vuk apja) és Bark (rókafiú) bőrébe is ő bújt. Külön említést érdemel a kitűnő táncosok teljesítménye mellett Szabó J. Viktor bábszínész, aki játékosságával és fantáziadús előadásával lényegében egy komplett hangjátékot illeszt a mozgásszínházi elemekkel operáló előadás alá Rá (szürke varjú) szerepében. Szintén említést érdemel Szitai Eszter vetített animációja is, egy más dimenzióval gazdagítva az előadást. Ismét kiderült, jót tesz a külhoni frissítés.

Rá, a varjú lényegében egy saját hangjátékot vezetett elő Fotó: LI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában