virtuóz előadás

2021.10.07. 10:00

Különleges zenei csemegét kínált a Wind+

Dunaújváros – Emlékezetes koncertélménnyel gyarapodhattak azok, akik a múlt héten szombaton este a Kortárs Művészeti Intézetet választották, ahol a Wind+ formáció lépett fel.

Szabó Szabolcs

2021.10.02. Wind+ Együttes koncertje Dunaújvárosban Kortárs Művészeti Intézet Fotós: Szabóné zsedrovits ENikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Wind+ idén alakult együttes, ám a csapat magja már közel negyedszázada zenél együtt a Penta fúvósötös keretében. A kiváló zenészeket összeköti az is, hogy évtizedek óta együtt muzsikálnak a Magyar Állami Operaház kötelékében is. A Wind+ – Rácz János fuvola, Szélpál Krisztina oboa, Várnai Beáta klarinét, Hartenstein István fagott, Tóth Gábor kürt, Gyányi Tamás bőgő, Demeniv Mihály harmonika, Tóth János ütőhangszerek – elvarázsolta a közönséget.

A KMI közönsége többször is visszatapsolta a zenekart

Humoros, könnyed, ám mégis virtuóz előadásukban többek között George Gershwin, John Lennon, Paul McCartney, Cole Porter, Irving Berlin, Ott Rezső szerzeményeit hallhatta a nagyérdemű. A zenekar vezetője, Várnai Ágnes a művek keletkezéstörténetét és karrierjét is bemutatta.

A Kortárs Művészeti Intézet közönsége vastapssal köszönte meg a Wind+ kiváló előadását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában