Dunaújváros

2021.09.09. 13:00

Egy évadra szóló egyéjszakás kaland a Bartókban

Szabó Szabolcs

20190717 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló A 2019-es, 12. Campus fesztivál nulladik napját rendezte meg a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. a Nagyerdei Stadionnál. Quimby, Mikuli Ferenc - basszusgitár

Fotó: Matey István

Hosszúra nyúlt pauza után éjszakába nyúló, összművészeti programkavalkáddal indítja új évadát szeptember 10-én, pénteken a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza közössége.

18 órára egy közös fotózásra várják a leendő és a már gyakorló színházfüggőket

Soroljuk a kínálatot: 18 órára egy közös fotózásra várják a leendő és a már gyakorló színházfüggő polgárokat. A Jószolgálati Otthon Közalapítvány gondozottjai a teátrum által már nem használt kreatív anyagokból virágokat készítettek. E csokrokat felhasználva a résztvevők egy 70-es alakot formálnak majd a színház előtti téren, így tisztelegve a városépítés kezdete előtt. A közös nagy kép után egészen este fél nyolcig a Beke Beáta, Kurina Laura, Németh Irma, Péter Kata, Pocsai Mária alkotta Quintia zenekar szólaltatja meg különleges nép- és világzenei összeállítását. Muzsika után könyv: Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba közös drámakötete a Hamlear, a dán királyfiból lett brit király júliusban jelent meg a Gondolat Kiadó gondozásában. Pénteken este a két szerző mesél műhelytitkokról, inspirációról, e különleges darab születérésről. A színház 2020-ban elvesztette egyik alappillérét, Böröcz Györgyöt – mindenki „Gyugyóját”. A színház stúdiószínpada a jövőben Böröcz György nevét viseli majd. Az emlékezéssel egybekötött névadó 21.30-kor kezdődik. A folytatásban (21.35-től) Matyi Ágota díszlet- és jelmeztervező enged betekintést sokrétű, kreatív munkájába egy interaktív foglalkozás keretében.

Késő este Varga Livius és Mikuli Ferenc sztorizik
Fotó: Matey István

A késő esti műsorsáv első felvonásában 22.30-tól a Bartók Táncszínház és a Tűzvirág Tánccsoport közös munkájából kaphatunk ízelítőt a színházteremben. 23 órától pedig a Quimby és társai – azaz a város kulturális életében is meghatározó zenekar két alapembere, Varga Livius és Mikuli Ferenc sztorizik majd hosszú évtizedeket átívelően. Zárásként pedig funky-pop: éjféltől színpadon a Mézing – egy színész-válogatott, amely minden bizonnyal fergeteges koncerttel pörgeti meg a Bartók éjszakáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában