könyvajánló

2021.03.29. 11:00

A világ megmentése

A dunaújvárosi József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Kovács Dóra ajánlja Arthur Madsen: Five – az új generáció című könyvét.

duol.hu

Rossz kezekbe kerül a medál...

Fotó: Bajusz György

„Négyen indulnak egy ismeretlen világba, hogy visszaszerezzék a fényt.”

Évezredekkel ezelőtt Ehnaton fáraó udvari alkimistáival egy medált készíttetett, amely képes volt befolyásolni a bolygók mozgását. Napjainkban a medált a Szindikátus tagjai őrzik, és minden hónapban vándorol, új helyre, új emberhez, hogy ne kerülhessen rossz kezekbe. Egy napon mégis eltűnik. A medált Jauns találja meg, aki nem tud annak természetfeletti hatalmáról, így azt húgának, Yeninek ajándékozza. Nem is sejti, hogy mekkora bajba sodorja ezzel a lányt és a Földet is.

A medált ugyanis a Szindikátuson kívül más is keresi. Zuen, a Kriccs világ egyik hadvezére küldetésbe kapta, hogy vegye el az emberektől a Fényt, így a Földre érkezik egy titkos átjárón, hogy megkaparintsa a medált, elvegye a Fényt, és visszatérjen saját világába. Küldetése sikerrel jár, de magával ragadja Yenit is a medállal együtt.

A bátorság, a barátság és a hűség próbája

Jauns és Nuwen (Yeni egyik barátja az árvaházból) elhatározzák, hogy megmentik a lányt, bárhol is legyen. Hozzájuk csatlakozik Berria és Baru, a jómódú testvérpár. Négyen indulnak egy ismeretlen világba, hogy visszaszerezzék a fényt, és Yenit a Kriccsek birodalmából. Vajon sikerül-e időben megtalálniuk a lányt? Vajon a medál időben visszakerül a Földre, vagy örök sötétségbe borul a világ?

Rossz kezekbe kerül a medál...
Fotó: Bajusz György

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában