Bőséges kínálat várja az érdeklődőket

2020.02.13. 11:30

Kultúrházak hétvégéje: kiállítás, farsang, koncertek, irodalom

Az előttünk álló hét végén ismét dupla műszakot vállalnak a helyi és térségi kultúrházak, amelyek igazi programdömpinggel várják az érdeklődő polgárokat.

Szabó Szabolcs

Kézműves kincsek vására is lesz az MMK-ban

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Február 14. és 16. között ismét országszerte több száz kulturális központban és művelődési házban várják az érdeklődőket változatos és értékes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat részeként.

A Magyar Népművelők Egyesülete által tizennégy évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen legyenek részesei a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. A programsorozat idei jelmondata: „Mindennap értéket adunk”.

A korábbi évekhez hasonlóan a Munkásművelődési Központ is gazdag programcsomaggal várja a családokat.

Kézműves kincsek vására is lesz az MMK-ban
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Február 14-én, pénteken és 15-én, szombaton az MMK kisközösségei nyitott foglalkozásokat tartanak.

Szintén 14-én 17 órától Dorogi József tart interaktív tárlatvezetést, majd 20 órától Egy éjszaka a mesék birodalmában címmel kezdődik izgalmas foglalkozás. Február 15-én 9 órától ismét jelentkezik a kézműves kincsek vására, majd 15 órától kezdődik a farsangi családi nap a Munkásművelődési Központban.

Kulturális sokszínűség – mindennap értéket adnak

Rácalmáson is két napon át gazdag programcsokorral csábítják az érdeklődőket. A helyi művelődési ház és könyvtárban február 14-én, pénteken – amely egyben a nemzetközi könyvajándékozási nap is –, 8 órától a kisgyermekes családoké a főszerep: lesz anyajóga (8 óra), baba-mama nyitott klub (9 óra), hordozós aktívmami bemutató (10.30 óra). Délután három órakor kezdődik a népszerű ifjúsági író, Berg Judit író-olvasó találkozója, majd fél öttől nyílt rock’n’roll tánctanítás várja a vállalkozó szellemű gyerkőcöket. 17 órától már színpadon a rácalmási amatőr színtársulat a Rájátszik Hófehérke című interaktív előadása. A nap 18 órakor a Barina együttes és a Selyöm zenekar táncházával zár. Szombatra érdemes készülniük a visszaeső könyvkölcsönzőknek, hiszen díjmentes beiratkozással és amnesztianappal toboroz a helyi könyvtár. Emellett bemutató jógaóra (8 óra), játékos vetélkedő Kovács Áronnal (9 óra), nyitott műhelymunkára hív a Cikk-Cakkn Foltvarró Klub (10 óra), Hungaricum játszótér (13 óra), nyílt próbát tart a rácalmási Napsugár asszonykórus (14 óra), író-olvasó találkozó a rácalmási születésű Boza Anitával (16 óra), a MÜPA Eszterházy Péter-estjén készült felvétel vetítése (18 óra).

Együtt festik ki Dunaföldvárt!

A Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozat keretében közös festésre hív mindenkit a dunaföldvári művelődési ház február 15-én, szombaton. A ház kistermében egy 7x2 méteres vásznat feszít ki, amelyre Dunaföldvár nevezetes épületeit rajzolja – mintegy vázlatként – Ferenczi Zsolt, az AztaKeservit Egyesület vezetője. Aki szeretne részt venni az óriáskép kifestésében, 13 órára várják a művelődési házba. A részvételhez regisztrálni kell a szokásos módokon (+36-75/541-000), [email protected]. A programok nem érnek véget a közös festéssel! 19 órakor földvári és környékbeli fiatal képzőművészek (Farkas-Huszka Rózsa, Langné Baranyi Edina, Vlagyimir Popp) alkotásaiból nyílik kiállítás. A megnyitón Sziegl Erik gitározik. Ezt követően az „alvajárók égboltja” zenekar ad koncertet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában