kézműves program és kiállítás

2019.12.17. 11:00

Karácsonyi díszek saját kezűleg

A múzeum összekötötte a szokásos minden hónap első vasárnapján esedékes díjmentes nyitott napját az adventi családi délutánnal.

Balla Tibor

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Szombaton délután ingyenesen látogatható volt a földszinti látványtár, a Dunaújváros története az őskortól az 1970-es évek közepéig című kiállítás a múzeum I. emeletén, és a Venus Intercisában – Szépségápolás és viselet a római korban című időszaki kiállítás az Intercisa Múzeum II. emeleti kiállítótérben.

Így készül a gyertya
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ám az elsődleges program szombaton nem ez volt. A szokásoknak megfelelően idén is megrendezték az adventi kézműves-készülődést, és ennek jegyében különféle kézműves-programokkal várták az érdeklődő gyerekeket és a szülőket. A múzeum I. emeletén nagy volt a nyüzsgés egész délután, hat különböző asztalnál hat különféle karácsonyfadísz, képeslapok és dekorációk készültek a múzeum munkatársainak értő irányításával. Különlegesen díszített dobozok készültek, muffin papírból fenyő alakú díszek, különleges üdvözlőlapok, papírgurigából csillagdíszek alakultak az ügyes kezek alatt. A papírcsillagokat pálcára fűzve összeállt a fenyőalak. A múzeum II. emeletén a vállalkozó kedvű gyermekeket a gyertyamártás rejtelmeibe vezették be, amiket aztán együtt díszítettek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában