Zenés filmekből jelesre feleltek

2019.04.29. 10:00

A retró vetélkedő újabb fordulóját tartották az MMK-ban

Hihetetlen népszerűségnek örvend a Retro vetélkedők sorozata a Munkásművelődési Központban. Pénteken a tematika ezúttal a zenés filmek körül forgott.

Balla Tibor

Hihetetlen népszerűségnek örvend a retró vetélkedők sorozata a Munkásművelődési Központban. Pénteken a tematika ezúttal a zenés filmek körül forgott.

Könnyítésként megadták a feladatok alapját adó filmeket: Grease, A muzsika hangja, Mamma mia, Piszkos tánc, Hair, Csinibaba, Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, Made in Hungária, Sose halunk meg. Összesen 12, négyfős csapat foglalta el helyét pénteken délután, hogy bizonyítsa, a többieknél is többet tud e filmekből. Semmiképp nem állíthatjuk, hogy könnyű dolguk volt. Rögtön az első feladat feladta a leckét, fényképeket mutattak a szereplőkről, s azt kellett megmondani, melyik filmben szerepeltek.

Hogy ez nagyon könnyű? Persze! Ám a képeken egészen fiatal korukban, vagy már megöregedve szerepeltek, tehát először felismerni kellett őket. Így már nem is annyira könnyű, ugye? Ahogyan néhány taktusból felismerni egy film zenéjét sem egyszerű, hiába dúdoljuk rendszeresen. Ilyen és ehhez hasonló feladatok sorát oldották meg, és senki nem távozott ajándék nélkül. Folytatás ősszel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában