Filmvetítés és táncház

2019.02.13. 15:00

Két programra várják a résztvevőket pénteken

NAGYVENYIM – Ritka az a hétvége a községben, amikor program nélkül maradnak a helybeliek – de a mostani péntek kifejezettnek zsúfoltnak nevezhető Nagyvenyimen a kulturális programok szempontjából.

Pekarek János

Időrendben haladva először a Palágyi József Könyvtár rendezvényét említjük. Itt a venyimiek legnagyobb (és talán legnépszerűbb) civil szervezete, az Erdőjárók Klubja Természetbarát Egyesület rendez vetített képes előadást Az erdőjárókkal Kárpátalján címmel. Az előadáson a klub tavalyi kárpátaljai kirándulásán készült képekkel illusztrálják a táj- és magyar építészeti örökségünkről szóló ismeretterjesztő információkat. Ugyanazon a napon 19 és 22 óra között a Quality Fitt Sportcentrumban népi táncházat rendeznek, a tavaly már nagy sikert aratott rendezvény nyomán. Itt két tapasztalt és széles látókörű oktató, Kuminka Zsuzsa és Czuppon Péter tanít majd táncokat az érdeklődőknek, akik a kulturális ismeretterjesztés mellett igazi örömtáncban is részt vehetnek, őrizve egyben a magyar néptánckincset is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában