minden készen áll a bálra

2019.01.24. 11:00

Kezdődjék az idei mulatság!

Nem csupán a klasszikus muzsikának, a jazznek vagy a rocknak vannak rajongói, hanem a szórakoztató dallamoknak is. A lakodalmas, mulatós zenét is lehet elfogultan kedvelni, kiváltképp, ha művelőjük értő muzsikus. Kulcsár Ádám és barátai ilyen emberek, s ezt már évek óta bizonyítják azzal, hogy az esztendő elején megrendezik a hagyományos zenészbált.

Jakab Klára

Ádám a húszas éveit tapossa, már tízéves kora óta muzsikál, harmonikán játszik. Négy éve alakított együttesét, a Partyzans Band-et gyakran hívják lakodalmakba, falunapokra. Az idei zenészbálról beszélgettünk, amely január 26-án, szombaton este lesz a Dózsa György Általános Iskola tornatermében.

A Partyzans Band négy éve alakult
Fotó: Partyzans

– Milyen múltra tekint vissza a rendezvény?

– Ez lesz a harmadik alkalom. A meghívón szerepel, hogy az idei bált a nagy sikerre való tekintettel hirdetjük, ami esetünkben nem csupán jól hangzó szólam, valóban sikeresek voltak a korábbi évek rendezvényei. Az idei estre már minden jegy elkelt, leszünk csaknem négyszázan.

– Azt gondolhatnánk, hogy egy zenészbálon a muzsikusok szórakoznak, s csak hallgatják kollégáikat, ám ezen az estén a közönség fellép, ugyanakkor a fellépők egyben a közönség is. Kiről szól az este?

– Magunkról, magunknak. Az estére meghívjuk muzsikustársainkat, ők is érezzék jól magukat. A műsort úgy állítottuk össze, hogy nagyjából egyórás blokkokban lépnek színpadra a művészek, így szinte mindenki meghallgathat minden fellépőt. Magunknak zenélünk, ezen az estén mi szeretnénk jól érezni magunkat, hiszen egész évben húzzuk a talpalávalót a különböző rendezvényeken, falunapokon, lakodalmakban, szüreti bálokon, nótaesteken. Azok számára is remek alkalom, akik rendezvényszervezéssel foglalkoznak, vagy esküvőjükhöz keresnek zenekart, hiszen itt több együttessel is találkozhatnak, kiválaszthatják azt a zenekart, amelyet bemutatkozása alapján alkalmasnak tartanak a fellépésre.

A 2. zenészbálon is remekül szórakozott a közönség
Fotó: Partyzans

– Kik szerepelnek a műsorban?

– Elsőként a Partyzans Band és Csuka Kálmán lép a hangszerek mögé, szintetizátor, harmonika, szaxofon, néhány szám esetében gitár szól majd mulatós, lakodalmas zenét kínálva. Másodiknak Bóka János és Bendzsi lép fel, a szintetizátor és dob duó a szakma ikonjának tekinthető, hiszen túl vannak már az ötszázadik fellépésükön. Klement Tamás és Dézsi József neve már jól cseng a szakmában, ők szintetizátoron és gitáron adják elő a számaikat, repertoárjukban a mulatós zene mellett a régi dalok is megszólalnak, egészen napjaink slágereiig.

Őket a Szabó duó követi, azaz Szabó Gábor és Szabó Attila. Szintetizátorra és harmonikára hangszerelve hagyományos lakodalmas muzsikát hallhat a közönség. Zárásként a solti Montana együttes szintetizátor, dob, szaxofon, gitár felállásban muzsikál, zenészei huszonöt éve vannak a pályán, profik minden szempontból. Az est során Sipos Dáviddal duóban is fellépünk, ő szintetizátoron fog játszani. Szeretnénk a mindössze tizenhat éves fiatalembernek bemutatkozási lehetőséget teremteni, mi így tudjuk támogatni a fiatal muzsikusok pályafutását. Bízom benne, ez a műsor garancia, hogy jól szórakoznak majd a vendégeink.

A muzsikus, ha civilben van

A zenészbál szervezője Kulcsár Ádám a Dunaferrben végezett gépi forgácsolóként, a Dutrade Zrt.-nél dolgozik. A városban lakik, bár hamarosan Perkátára költözik, jegyesével, Viczkó Alinával ott vettek házat. A zenélést hivatásának tekinti, olyannyira, hogy a hangszeres tanulást sem hagyta abba, a Sándor Frigyes Zeneiskolában szaxofonon képzi magát. Zenekara, a Partyzans Band a községi rendezvények rendszeres fellépője, a lakodalmas, mulatós számokon kívül a ’80-as évek zenéjét, örökzöld dallamokat, napjaink slágereit is játssza.

Viczkó Alina és Kulcsár Ádám, a bál szervezői
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában