Cimbora Klub

2018.04.16. 10:00

Születésnapi Ki mit tud gálát tartottak az MMK-ban

A már országszerte híres Cimbora Klub április 23-án lesz tizenöt éves.

Tóth Alexandra

Fennállása óta több kortárs költőt, kulturális közéleti személyiséget fogadott a József Attila Könyvtár gyerekkönyvtára, a kis cimboráknak könyvtári foglalkozásokat, kirándulásokat, rendezvényeket szerveztek Marcsi néniék.

A születésnapi rendezvénysorozatból nem maradhatott ki a Ki mit tud?, ahol a klub vállalkozó kedvű tagjai megmutathatták, miben a legtehetségesebbek.

Jelenlegi és öreg cimborák megtöltötték a termet, a műsorszámok tematikája kötetlen volt
Fotós: Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

A rendezvényt szombaton tartották a Munkásművelődési Központban, ahol öreg és jelenlegi cimborák, szülők és gyerekek töltötték be a termet. A műsorszámok tematikája kötetlen volt, egy sorszámhúzás után mindenki egyénileg választott produkcióval lépett a színpadra. A gála megnyitóját a Cimbora Klub ötletgazdája és azóta is lelkes vezetője, Törökné Antal Mária Marcsi néni tartotta a Cimbora Alapítvány elnökével, Majer Andreával karöltve. Elmesélték, hogy a születésnap keretein belül megfestették a hagyományosan minden évben felkerülő Cimbora-logót az ösvényre, költészet napi verses délutánt tartottak és Cimbora-fát ültettek a gyerekekkel, ma pedig egymás szórakoztatásáé lesz a főszerep.

 

A műsorszámok között volt hangszeres játék, ének, vers- és mesemondás, ­kreatív táncos koreográfia, de még egy-két bűvésztrükköt is elleshettünk a helyi „mágustól”. Egy biztos, a dunaújvárosi cimborák nagyon színes egyéniségek és reméljük, még sok születésnapját ünnepelheti a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában