Múltidézéstől korunk slágeréig

2018.03.09. 15:00

Garantált popszombat Dunaújváros és környékén

Az előttünk álló hét végén is számos izgalmas és érdekes program várja Dunaújváros és a térség polgárait. Kalandra fel (!), az alábbiakban kínálunk néhány figyelemre méltó produkciót.

Szabó Szabolcs

Vigyorgó Supernemek - szombaton zúznak is

Dunaújváros Szombaton 17 órától az egykori legendás táncdalfesztiválokat idézik meg Óvárosban, a Pentele Klubházban. Az apropót egy kerek évforduló szolgáltatja, hiszen ötven évvel ezelőtt jelentkezett először a magyar popipart a mai napig befolyásoló első táncdalfesztivál.

Kovács Kati – Nem leszek a játékszered. A mai napig sláger
Fotó: MEHOK

Egy kis múltidézés: „Amikor én még kis srác voltam”, „Mama”, „Kislány a zongoránál” – a három dal közül alighanem legalább kettő ismerős egy mai nagyszülő számára – minden bizonnyal, de ahogy ejtőernyőzünk lefelé a korosztályok között, még számtalan helyről számíthatunk csillogó szemű rajongókra. Szóljon hát a dal! Közreműködnek: Express együttes, Omega együttes, Harmónia vokál, Stúdió 11 együttes, Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekara Kamaraegyüttese, Hungária együttes, Illés együttes Syrius együttes és még sokan mások...” Az előbbi idézet a hatalmas sikert aratott 1968-as dalseregszemle alapján készült sikerfilmből származik.

Vigyorgó Supernemek – szombaton zúznak is Fotó: Supernem/Facebook

A már említett Pentele Klubházban 17 órától kezdődik a fesztivál, a zenét ezúttal is a Parádi testvérek szolgáltatják majd. Belépő nincs, ám a rendezvény batyus jelleggel üzemel, így minden emlékező fesztiválozó bőséges kosarakkal érkezzen.

Tovább is táncos és pörgős dalok, de egy kissé más hangszerelésben és élménytárral.Március 10-én, szombaton este az újvárosi Galéria Jazz Klubban zúz a városunkba már visszajáró Supernem névre hallgató poppunk trió. Előtte bemelegít a Meg egy Cukorka roppant intenzív alakulat. Visszatérve a Supernemre, Papp Szabolcs és az általa vezetett dalkör már eddig is számos szép és örök élményű pillanatot szerzett a helyi rajongótábornak. Most a Weekend címkézetű mutatvánnyal érkeznek. Kezdés este fél tíztől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában