kellemes időtöltés

2018.03.05. 17:30

Tavaszváró programok a családi hétvégén

A tavaszvárás jegyében telt a Munkásművelődési Központ szombatra meghirdetett családi napja.

Balla Tibor

Kováts Rózsa, a Munkásművelődési Központ igazgatója elmondta, nagyot tévedtek, amikor a március eleji családi napot tervezték, ugyanis azt gondolták, hogy ekkor már tavasz lesz, megpróbálták e köré a hangulat köré felépíteni a kínálatot, de a természet megtréfálta őket.

A nyuszifülek kivágásához és a ragasztáshoz is elkél a felnőttek segítsége, színezni már egyedül is kiválóan megy.

A hideg és a hóesés ellenére számos szülő gondolta úgy, hogy kiváló szombat délutáni program közösen alkotni a gyerekekkel. Az egyik asztalnál nagyon szép ünnepi kokárdákat készíthettek az ügyes apró kezek, kisegítve szüleik támogató közbenjárásával, a másik asztalnál valójában már a húsvétra készülődtek. Ez utóbbinak komoly oka van, ugyanis az idei tavaszi szünet annyira rövid, húsvét előtt és után mindösszesen egy-egy nap, ezért gondolták úgy az MMK programszervezői, hogy jusson egy kicsi már most a gyerekeknek a húsvétból, a húsvétvárásból. Készültek a tyúkanyó formájú ajtódíszek, amelyek alatt ott sorjáztak a saját ízlés szerint megformált és díszített hímes tojások az elmaradhatatlan szívecske formákkal. Ez utóbbi természetesen megjelent a tapsifüles-képeslapokon, jelesül a húsvéti nyuszi orra is szívecske formát öltött. Az ingyenes kézműves-foglalkozáson készült tárgyakat a végén a kis alkotók haza is vihették magukkal.

A Kézműves Kincsek Vására nem csak az apukák, anyukák számára lehet érdekes, a gyerekek is élvezik Fotók: Zsedrovits Enikő

Persze szép tárgyakkal nem csak itt lehetett találkozni az MMK-ban a hét végén. Szombaton már kora délelőttől üzemelt az egykori Folyosógalérián a Kézműves Kincsek Vására, ahol késő délutánig várták a látogatókat a szebbnél szebb, manufaktúrában készült dekortárgyak, no meg a kézműves szappanok, mézek is. Már az is hagyományosnak tekinthető, hogy a családi napokon az MMK-ban színházi előadással is várják a gyerekeket. Szombaton az Esztrád Színház 17 órakor kezdte interaktív, izgalmas Télűző meseelőadását a szokott sikerrel.

A Hagyományok Háza is regisztrálta a felnőttek táncházát

Ugyancsak Tavaszváróként aposztrofálták felnőtt táncházukat is, amelyet 18 órától tartottak a Munkásművelődési Központban. A Hagyományok Háza által regisztrált eseményen előképzettség nélkül bárki részt vehetett. Ezúttal a somogyi táncok voltak napirenden, azon belül is a berzencei kanásztánc, botos tánc, de gyakorolták a lassú és friss csárdást is. Talán a kellemetlen időjárásnak tulajdoníthatóan ezúttal a mindig részt vevő kemény mag mellett viszonylag kevesen vettek részt a foglalkozáson, „csak” félszázan ropták a táncot. A közelgő nőnapra való tekintettel minden hölgyvendég ajándékban részesült. Ők már táncoltak, hogy mihamarabb elérkezzen a tavaszias idő.

Ezek is érdekelhetik