A határon túli magyarság zenéi

2018.01.23. 09:30

Kiállítás nyílt a Petőfiben

A magyar kultúra napja alkalmából tegnap reggel kis háziünnepséget tartottak a Petőfi Sándor Általános Iskolában.

Balla Tibor

a

Nyitásként Nagy Teréz magyar szakos tanárnő tartott egy rövid ismertetőt a kultúra eredetéről, a Himnuszról, a magyar kultúra napjáról, illetve a magyar kultúra aktualitásáról, a magyar nép rátermettségéről.

„Mi sem bizonyítja jobban rátermettségünket, mint hogy a magyar kultúra nem áll meg az ország határainál, hanem túlnyúlik azon, így van Felvidékünk, Délvidékünk, Őrvidékünk és Erdélyünk, ahol még az is megeshet, hogy a magyar határtól több száz kilométerre is felhangzik egy magyar dal. És olyankor szinte megdöbbenünk, hogy még mindig vagyunk, még itt is itt vagyunk, és milyen csodálatosak vagyunk mi magyarok.” – fogalmazott.

Ennek bizonyítására csendült föl egy kis ízelítő a határon túlról Erdélyből, a Mezőségből, széki népdalokat énekelt Dragon Luca, Nagy Eszter, Kovács Amina, Kargl Milán, Késmárki Lili és Somvári Kinga, az 5/a osztály tanulói, valamint Hegedűs Anna és Tóth Gabriella a 6/a osztályból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában