Kitüntetés

2017.09.20. 07:00

Tóth István, cukrász a magyar kézművesség napja alkalmából rangos szakmai díjat vehetett át

A Magyar Kézművességért díj arany fokozatát vehette át a dunaföldvári Tóth István cukrászmester, aki a Tóth cukrászda tulajdonosa, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének Tolna megyei vezetője és az országos elnökség tagja.

L. Mészáros Irma

d

A kitüntetést a magyar kézművesség napja alkalmából az Iparkamara Országos Szövetsége budapesti székházában rendezett ünnepségen Németh László elnök adta át. A díjjal a cukrászmester és családja, két fia – István és Norbert – magas színvonalú munkáját ismerték el. A méltatásban felsorolták azokat az eredményeket, amelyeket a kétgenerációs cukrászdinasztia az Év fagylaltja versenyen több alkalommal elért, illetve azt, hogy az elmúlt két évben bejutott a Magyarország Tortája verseny döntőjébe. 2011-ben elnyerték a Dobos C. József-díjat, 2016-ban a Kézműves Fagylalt Nívódíjat.

Tóth István és felesége a díjátadás után Fotó: Vojtek Éva

Az ismert és népszerű földvári cukrászat eredményeiről lapunk is több alkalommal hírt adott, a siker titkáról pedig egy későbbi interjúban faggatjuk a díjazottakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában