Fotókiállítás

2017.09.12. 19:32

„Egyszerű kiállítás” Hajdu György fotóiból az MMK-ban

Fotókiállítás nyílik Hajdu György fotóiből a Munkásművelődési Központban szeptember 12-én, 16 órától.

MMK, JAKD

Forrás: MMK

A kiállítás szeptember 12-én, 16 órától látható a Munkásművelődési Központban, erre az időpontra invitálják ugyanis a fotográfiát kedvelő közönséget, a megnyitó ünnepségre. Az esemény „Egyszerű kiállítás” néven került meghirdetésre.

Hajdu György aranydiplomás, életműdíjas fotográfus.

Hajdu György Fotó: József Attila Könyvtár – Dunaújváros (www.jakd.hu)

Több mint száz kiállításon 250 fotóját fogadták el művészi alkotásnak, ezért 2001-ben megkapta a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) aranydiplomáját és ugyanebben az évben harminc éves munkáját Életmű-díjjal jutalmazták. 8 évig volt a MAFOSZ egyik alelnöke és munkáját Orbán Balázs plakettel jutalmazták. Képei eljutottak a Szovjetunióba, Finnországba, Svájcba, Romániába, Spanyolországba. A Rosti Pál Fotóklubból való kilépése után megalapította a MAFOSZ fotóművészeti alkotók Szenior Csoportját. Őt választottak a csoport vezetőjének. Szerette Dunaújvárost, minden rokoni, baráti szál a városhoz fűzte. A fotózás volt a mindene. Sok viszontagságot átélt, folyamatosan tevékenykedő, optimista egyéniség volt. 2010. október 9-én hunyt el. – olvasható a dunaújvárosi József Attila Könyvtár honlapján.

Díjak, kitüntetések:

2001 – MAFOSZ Aranydiploma

2001 – MAFOSZ Életmű-díj

2003 – Orbán Balázs emlékplakett

2003 – „Pro Cultura Intercisae” Díj (Rosti Pál Fotóklub)

2011 – „Pro Cultura Intercisae” Díj (posztumusz)

A tárlatot Hajdu Iván nyitja meg. Szeretettel várják az érdeklődőket!

 A kiálítás plakátja Forrás: MMK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában