Szalamander

2024.05.24. 16:00

A végzős egyetemisták búcsúja városunktól - videóval, képgalériával

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Május 23-án, csütörtök este különleges esemény szemtanúi lehettek városunk lakói: a végzős egyetemisták búcsúfelvonulását, az úgynevezett szalamandert rendezték meg, amely a selmeci hagyományok egyik legszebb eleme. A díszegyenruhába öltözött valétálók, azaz a végzős hallgatók, este nyolc órakor indultak el a Dózsa György útról, a kollégium elől, hogy énekszóval, bányászlámpákkal és fáklyákkal kísérve sétáljanak a Városháza térre.

Az eseményen a végzősöket diáktársaik, hozzátartozóik és tanáraik is elkísérték, 

miközben a városlakók érdeklődő tekintetei kísérték a menetet. A Városháza előtt Pintér Tamás polgármester fogadta és köszöntötte a valétálóat és a velük tartókat. A beszédek sorát Prokop Márton József, a Dunaújvárosi Valéta Bizottság elnöke folytatta, kiemelve, hogy a búcsú nem végleges, és a végzősök mindig boldogsággal emlékezhetnek majd vissza az egyetemen töltött évekre. 

A menet ezután visszatért az egyetem főépülete elé, ahol dr. András István rektor üdvözölte a résztvevőket és a vendégeket, külön köszöntve a kolumbiai Caucai Egyetem küldöttségét. Beszédében hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek során a végzős hallgatók nemcsak egyetemi tanulmányaik révén gazdagodtak, hanem a hagyományok őrzése által mélyebb gyökereket is vertek. Megtapasztalták az egyetemes értékeket, mint a barátság, a bajtársiasság és az összetartás, és a közösség erejét. 

A szalamander tehát nem csupán egy ünnepélyes búcsú volt, hanem egy visszatekintés is az egyetemen töltött évek emlékeire, amelyek minden végzős számára meghatározóak és örökre szólnak. Az esemény méltó lezárása volt egy felejthetetlen időszaknak, amely örökre összeköti a végzősöket egymással és az alma materrel.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában