A vállalkozások stabilizálása, a termelés optimalizálása a cél

2024.04.07. 14:44

Új vezető érkezik a Liberty Steel Group európai üzletágához

Thomas Gangl lesz a Liberty Steel Group európai üzletágának vezérigazgatója, tette közzé a cégcsoport a honlapján. Kinevezése a Liberty európai adósság-átstrukturálásának folyamatához kapcsolódik és része annak az átfogó tervnek, amely egy új, Bécsben bejegyzett európai holding társaság létrehozására irányul.

Várkonyi Zsolt

Fotó: Liberty

Thomas Gangl az osztrák OMV leányvállalatától, a Borealistól érkezik, ahol annak vezérigazgatója és az integrált olaj- és gázipari vállalat, az OMV igazgatósági tagja volt. Július 1-től az acéliparban folytatja, ahol a Liberty Steel Group 17 ezer embert foglalkoztató európai üzletágát irányítja majd vezérigazgatóként.

Thomas Gangl kinevezése a Liberty európai adósság-átstrukturálásának folyamatához kapcsolódik és része annak az átfogó tervnek, amely egy új, Bécsben bejegyzett európai holdingtársaság létrehozására irányul. Bécs egyben a Liberty európai központja is lesz, közel a Liberty főbb közép- és kelet – európai gyáraihoz, amelyek a romániai Galatiban, a csehországi Ostravában, a lengyelországi Czestochowában és Dunaújvárosban működnek, valamint innen irányíták majd az olaszországi, belgiumi, luxemburgi és észak-macedóniai downstream üzletágakat is. Thomas Gangl a vállalkozások stabilizálására, a termelés optimalizálására és a zöldacél átalakítására fog összpontosítani. A Liberty Steel Group globális központja ugyanakkor továbbra is Dubaiban marad.

Sanjeev Gupta, a Liberty Steel Group ügyvezető elnöke azt nyilatkozta: „Olyan csúcskategóriás vezető érkezik a Liberty Steel Group európai üzletágának vezérigazgatói pozíciójába, aki közvetlenül menedzselni, irányítani fogja a cégcsoport európai átalakítását a zöldacél és a karbonsemlegesség 2030-ig történő elérése érdekében. Thomas Gangl komplex üzleti környezetek és jelentős beruházási projektek kezelésében szerzett tapasztalata létfontosságú lesz, amivel hozzájárul ahhoz, hogy stabilizáljuk vállalkozásainkat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában