Dunaújvárosiak figyelmébe is!

2024.04.05. 18:00

Szombaton lezárják az M7-esen a Kőröshegyi völgyhidat

Most szombaton, április 6-án várhatóan 8 és 14 óra között lezárják a forgalom elől a Körőshegyi völgyhidat, a tervszerű ellenőrzés részeként. Figyeljenek arra, amikor a hétvégén a Balatonra utaznak az M7-esen! – tudtuk meg a likebalaton.hu-tól.

Duol.hu

Kőröshegyi völgyhíd

Fotó: Bánkúti Sándor / MW

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szakembereinek ugyanis meg kell vizsgálni, hogy az elmúlt évek használata után milyen állapotban vannak a Kőröshegyi völgyhíd egyes pilléreinél található úgynevezett „saruk”, amelyek a hidat tartják. Ez a vizsgálat viszont csak forgalom nélkül és úgy történhet, ha a hidat megemelik. A művelet néhány óráig tart, a technológia szerint ennek során néhány centiméterrel megemelik a szerkezetet.

Szombaton pár órára lezárják az M7-esen a Kőröshegyi völgyhidat
Forrás: balatonlike.hu

Mivel 38 saru tartja a hidat és egyidőben ennyi helyen nem lehet megemelni a szerkezetet, ezért szükség lesz még egy zárásra. Erre várhatóan az azt követő hétvégén, április 13-án, szombaton szintén 8 és 14 óra között kerül sor. Azoknál a saruknál, ahol a próbaemelés során történő vizsgálatok azt mutatják, hogy a kérdéses sarukat cserélni szükséges, akkor ezeket – a tervezést és gyártást követően – várhatóan augusztus végén, szeptember elején ki is cserélik.

A pályazár idejére terelőutakat jelöltek ki. A Budapest felől érkezőknek Zamárdi csomópontban kell elhagyni a pályát és Balatonszárszónál lehet visszatérni rá.
A déli országhatár felől közlekedőknek pedig Balatonszárszó csomópontban kell elhagyni a pályát és Zamárdinál lehet visszatérniük.

A tavaly indult szintrehozás során nem csak a tönkrement burkolatokat cserélik majd 2025-ig, mintegy 538 km-en, hanem országszerte mintegy 200 hidat és felüljárót újítanak meg, köztük több nagy hidat is, közöttük az M7-es völgyhídját.

Az M7-sen, a Kőröshegyi-völgyhíd, Fonyód és Eszteregnye térségében a terelések kiépítésével már március 20-án elindultak az idei szintrehozási munkálatok. Az M7-en idén várhatóan 1,4 millió négyzetméteren cseréljük a tönkrement burkolatot új aszfaltra, ahol szükséges a mélyebb rétegeket is javítanak. Várhatóan 60 híd és felüljáró is megújul ezen a pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában