Már a jövő gazdiait tanítja

2024.04.26. 10:00

Cuki kiskutya, Zsemlegombóc új Ferrarija (videóval)

A címben említett kiskutya története a tökéletes bizonyíték arra, hogy egy kutyáról sem szabad lemondanunk, hiszen a leglehetetlenebb körülmények ellenére is teljes életet élhetnek, ha szerető család veszi őket körül.

Török Tímea

Hírportálunkon a közelmúltban már beszámoltunk a Nagyvenyimről összeszedett mozgássérült keverék kiskutyáról, akit a Szepessy házaspár fogadott örökbe. Zsömi azóta, a gazdik által beszerzett, speciális, kisállatoknak készült kerekesszéknek hála, végre olyan életet élhet, mint a többi, egészséges kiskutya. A szörnyű körülmények közül érkező kutyus most új családjával élheti át élete legnagyobb kalandjait. Annak ellenére, hogy kerekesszékkel kell közlekednie, eljuthat szinte mindenhova. Bár sok állat elutasítja az ilyen segédeszközöket, a Gergőék által mentett kutyus azonban nagyon örül a plusz kerekeknek, amelyek segítségével azóta boldogan futkározhat a többi kutya után. 

Időközben Zsemlegombóc kóbor kiskutyából, a Törpi Bölcsi lebénult, gerince eltörött, sérült állatainak nagykövetévé avanzsált és a jövő gazdijait tanítja. 

 – Nálunk minden hét Állatvédelmi Témahét, így Zsömi a Dunaferr suli mindkét épületébe begördült szuper kis kocsiján, bekukkantott néhány osztályba, utána pedig előadott a gyerekeknek a felelős állattartásról – mondta el Szepessy-Lócsy Angéla. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában