Üzemlátogatás

2024.04.28. 07:00

Bánkis diákok a Ludmillák, Szergejek, Bobók és Mazsolák világában

Antal Lajos

Forrás: V-Híd + Antal Lajos

A budapesti központú V-Híd Építő ZRT-nél tettek üzemlátogatást a Dunaújvárosi Egyetem Bánki Donát Technikum 10.a osztályos diákjai. A V-Híd Ferencváros Nyugati-rendező melletti telephelyén négy csoportban ismerkedtek meg a bánkis gyerekek a vállalat dozátoros (adagolva ürítős) kocsijaival, a telephelyen karbantartás és átépítés alatt álló hatalmas dízelmozdonyaival, és a vonatbefolyásoló rendszer működésével. Egy Szergej kívülről impozáns látványt nyújt, belülről pedig maga a csoda. 

Forrás: V-Híd + Antal Lajos

A 2000 lóerős kétütemű dízelmotorral felszerelt 116 és fél tonnás mozdonyt nagy élvezettel mászták meg a diákok és kísérő tanáraik. Külön program keretében mutatták be a vállalat munkatársai a hazai mozdonyokon rendszeresített egykori és mai fékrendszereket. A látogatás utolsó és talán leglátványosabb programja egy vasúti teherkocsi tengelycseréje volt, melynek keretében lépésről lépésre követhették nyomon a kocsi felemelését, és a kerek kigurítását a felemelt kocsi alól. A vizit során részletes beszámolóval is szolgált a V-Híd a vállalatnál való elhelyezkedés lehetőségeiről és a vasúti képzés támogatásáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában