Bejelentések

2024.03.04. 07:30

Szezon végén távozik a DKKA lengyel légiósa, két új viszont érkezik

Formálódik a Dunaújvárosi Kohász kerete a következő szezonra, most újabb bejelentések érkeztek ezzel kapcsolatban.

Gallai Péter

A házi góllövőlistán második Malgorzata Trawczynska a szezon végén távozik

Fotó: Laczkó Izabella

Tavaly nyáron igazolt Dunaújvárosba a lengyel Malgorzata Trawczynska, aki az Eurobud JKS Jaroslaw csapatától érkezett a Kohászhoz. A jobbátlövő a szezon eddigi részében szépen termelte a gólokat, a bajnokságban tizenhét mérkőzésen hatvan találatig jutott, ezzel a DKKA második legeredményesebb játékosa. A büntetők terén ő az egyik ítéletvégrehajtó, harmincnyolc hetesből harmincegyet értékesített. Azonban az idény végén távozik a klubtól, mint azt a DKKA közösségi oldalán vasárnap bejelentették. Azt, hogy hol folytatja, a közlemény nem részletezte. Ezzel eldőlt, a portugál Moreno után a második légiós is eligazol az együttestől.

Nem kellett sokat várni új játékosok bejelentésére sem, szintén vasárnap tette közzé a klub, hogy két lengyel kézilabdázót igazoltak le. Az egyikőjük, a 31 éves, 175 centi magas rutinos jobbátlövő Paulina Masna Trawczynska helyére érkezik, aki hazájából, az MKS Lublin csapatától teszi át a székhelyét Dunaújvárosba. 

Paulina Masna
Forrás: polski-sport.com

Masna a Lublinnal az Európa Liga csoportkörében szerepelt, ahonnan végül nem jutottak tovább. Neki nem ez az lesz az első külföldi szereplése, korábban Romániában és Svédországban is kézilabdázott már. 

A másik új játékos a szintén lengyel Daria Somionka, aki a cseh rekordbajnok Banik Most csapatától érkezik. Posztját tekintve beálló, fiatal és jó fizikumú játékos, akire védekezésben és támadásban is számíthat a szakvezetés a következő szezonban. A 25 éves, 184 centi magas légiós az előző idényben a Bajnokok Ligája csoportkörben szerepelt klubjával, a mostaniban pedig az Európa Liga selejtezőjéből nem jutottak fel a főtáblára.

Daria Somionka
Forrás: dhk-banikmost.cz

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában