Sportolj, szurkolj, segíts!

2024.03.02. 11:30

Nemes ügyért léptek pályára a csapatok Ercsiben

Február 25-én a Baczakó Péter Sportcsarnok jótékonysági teremfoci gálának adott otthont. A sportrendezvény teljes bevételét Váradi Adél és családja részére ajánlották fel a szervezők.

Török Tímea

Fotó: Propszt Rita

Ercsi közössége tavaly összefogott egy helyi kislány, Adélka gyógyulásáért, aki Ercsiben él családjával. Ugyanis a kislány második születésnapja után pár nappal, egy genetikai vizsgálat alapján kapta meg a család a borzasztó diagnózist, amelyben ez állt: SMA II. típus. Az SMA betegség (spinális muszkuláris atrófia, gerincvelő-eredetű izomsorvadás) egy ritka genetikai betegség, amelyben az idegek elhalnak, és ettől az izmok legyengülnek. Jó hír azonban, hogy a múlt év októberében a kislány megkapta a szükséges, több száz millió forintos génterápiát. Szerencsére ma már ez a kezelés az állam által támogatott. Azonban a gyógykezelést követően nagyon intenzív és sokrétű fejlesztésre, terápiára van szüksége a kicsi lánynak, hogy állapota ne csak stagnáljon, hanem amennyire lehet, javuljon is. 

A teremfoci gála teljes bevételét Váradi Adél és családja megsegítésére ajánlották fel a szervezők, az eseményen találkozhattunk a családdal is
Fotó: Propszt Rita

Ezért a közösség összefogott és ercsi kötődésű zenekarok, zenészek – köztük Adél nagypapája – közreműködésével jótékonysági estet szerveztek tavaly december elsején a nehéz helyzetbe került család megsegítésére és az est teljes bevételét Adél gyógyulásáért ajánlották fel. 

Az ercsi közösség jótékony összefogása Adélka és családja érdekében nem tiszavirág életű 
Fotó: Propszt Rita

A kislány és a családjának támogatása idén február végén folytatódott. Ezúttal jótékonysági teremfoci gálát szerveztek Ercsiben, a Baczakó Péter Sportcsarnokban. A szombaton megrendezésre került jótékonysági esemény szervezői – Hosszú Péter és Banádi Imre, valamint a Civilek Ercsiért Egyesület – egész napos programmal készültek, amelynek a fővédnöke ismét Gólics Ildikó Ercsi Város alpolgármestere volt. A Sportolj! Szurkolj! Segíts! szlogenű program keretében a megnyitó ünnepség után az Ercsi Kinizsi felnőtt, U7-es és U9-es csapatai mellett a Méta, Admirál, Kokain FC. elnevezésű helyi csapatok, valamint Beloianniszból a Paok, Százhalombattáról a Biopon, Törökbálintról a Törökbálint FC. Ráckeresztúrról a Keru, Besnyőről pedig a Besnyő FC. csapata lépett pályára, hogy barátságos keretek között mérkőzzenek meg egymással. 

Nem csak Ercsiből, de a térségből is érkeztek csapatok a focikupára
Fotó: Propszt Rita

A torna szabályszerű lebonyolításában a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség által delegált Gódány András hivatalos játékvezető működött közre. A rendezvény ideje alatt büfé is üzemelt a helyszínem. A nevezési díjakból és a büfé bevételéből befolyt teljes összeget ez alkalommal is Adélka gyógyulásáért ajánlották fel. 

Gáborné Takács Lívia és Magyar-Baczakó Andrea szolgáltak ki a büfében az eseményen, amelynek a bevételével szintén Adélkát támogatták 
Fotó: Propszt Rita

– Régen voltak ennyien a sportcsarnokban, 7-től 67 éves korig minden korosztály képviselte és jól érzete magát. Együtt szurkolhattunk a legkisebbeknek és felnőtt csapatoknak is. A nemes cél érdekében ismét összefogott Ercsi közössége ezen a sportos vasárnapon. Külön köszönöm a szervezésben és lebonyolításban résztvevőknek: Banádi Imrének, Hosszú Péternek, Gódány Andrásnak, Magyar-Baczakó Andreának, Gáborné Takács Líviának, Csalami Csabának, Scheszták Sándornak, Székely Antalnak, akik nélkül a mai nap nem valósulhatott volna meg. Bízom benne, hogy sok ilyen és ehhez hasonló rendezvényt lesz még lehetőségünk együtt megvalósítani – mondta el teremfoci tornáról Orth László az Eötvös József Általános Iskola igazgatója.

Orth László az Eötvös József Általános Iskola igazgatója is végig figyelemmel követte a jótékony sportrendezvényt 
Fotó: Propszt Rita

Gólics Ildikó Ercsi város alpolgármestere, a jótékony esemény fővédnöke a sportesemény kapcsán kifejtette:

– A települések legtöbbjének áhított célja, hogy erősítse a helyi identitástudatot, és aktív részvételre sarkallja a helyi lakosokat, hogy azok formálói legyenek környezetüknek, közösségüknek. Ercsiben Adélka gyógyulása kapcsán olyan összefogásnak lehettem része, amely példaértékű. Szinte mindenki megmozdult a jó ügy támogatása érdekében. A társadalmi felelősségvállalás ilyen magas szintje úgy hiszem közösségünket valóban összefogja és megerősíti. Ugyanakkor nem is tiszavirág életű, hiszen a jótékony akciók tovább folytatódnak és nem csak Ercsiben, de a térségben is. Köszönöm a teremfoci gála szervezőinek, a résztvevő csapatoknak, a közreműködőknek a munkáját és minden támogató jótékonyságát – hangsúlyozta az alpolgármesterasszony. 

 A társadalmi felelősségvállalás ilyen magas szintje úgy hiszem közösségünket valóban összefogja és megerősíti – hangsúlyozta Gólics Ildikó, Ercsi város alpolgármestere, az esemény fővédnöke
Fotó: Propszt Rita

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában