Vadászat a legfinomabb ízekre

2024.03.22. 11:00

A borkészítés művészetét ünneplik majd Perkátán

Török Tímea

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Az ínyencek és borrajongók figyelmébe ajánljuk a közelgő a XXXI. Kistérségi Borversenyt. Idén ismét összegyűlnek április 27-én, szombaton, hogy Perkátán, a Győry-kastély pompás környezetében kiváló borokat kóstoljanak és díjazzanak. Ez a nap minden borkedvelő számára kiemelkedő élmény lesz, amit nem érdemes kihagyni.

A verseny kategóriái kiterjednek a fehér boroktól a rozékon és sillerborokon át egészen a vörösborokig. Bármilyen stílusú és ízvilágú nedűvel nevezhetnek a gazdák és pincészetek, akiknek minden esélyük megvan arra, hogy az általuk legjobbnak tartott borok elnyerjék a megérdemelt elismerést.

Az eseményre való nevezés nem csak a borrendi tagoknak adatik meg, hanem minden borásznak és borbarátnak, akiknek a nevezési díja mindössze 1.000 forint/minta. Azonban, ha ön rendelkezik rendezett borrendi tagsággal, a nevezés ingyenes. De ami igazán különlegessé teszi ezt a versenyt, az az "Borrend Zászlósbora" cím, amelyet a legnagyobb pontszámot elért fehérbor nyerhet meg. Az Adonyi Kistérségben termelt szőlőből készült bor ezáltal a következő évben büszkén viselheti ezt a címet!

Fontos információk a borok összegyűjtéséről: április 20-án, 8-12 óra között Adonyban, Perkátán, és Iváncsán lehet leadni a mintákat, hogy a verseny napjára mindenki biztosan készen álljon a megmérettetésre. Az eredményhirdetés és díjkiosztás a verseny napján, április 27-én a helyszínen lesz megtartva, míg a díjakat a május 25-i Szent Orbán-napi ünnepség keretében vehetik majd át a győztesek. 

A Duna-Menti Szent Orbán Borrend Adony minden érdeklődőt szeretettel vár a versenyen és az azt követő ünnepségen. Ne hagyja ki ezt az izgalmas eseményt, amely a legjobb borok és a kiváló társaság garantáltan felejthetetlenné teszik majd április 27-ét Perkátán!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában