Ma még lehet jelentkezni

2024.01.15. 13:00

Szombaton lesz a XXIV. Doni Hősök Emléktúra

2024. január 20-án, szombaton rendezik meg a XXIV. Doni Hősök Emléktúra rendezvény.

Körmendi Erzsébet
A Nagykarácsonyi NaTE tagjai részt vettek a Pákozdon tartott megemlékezésen is
Forrás: Facebook

A Nagykarácsony NaTE Menetszázad immár negyedjére csatlakozik és indul a körülbelül 15-18 kilométeres gyalogos túrára hősök emlékére. Tisztelegve mindazon hősök előtt, akik akár a doni csatákban vesztek oda, akár az ottani borzalmakat átélve, mi több megsebesülve, onnan hazatérve, élték le életüket és tették a dolgukat halálukig. 

Szombaton Mezőfalvára látogatnak a túrázók. A megemlékező túra a nagykarácsonyi II. világháborús emlékmű felkeresésével kezdődik, ahol néhány mondatban megemlékeznek a hősökről, majd folytatják útjukat Ménesmajor irányába, és a falvak határában haladva Mezőfalván érik el úticélt.  Mezőfalván a hadisíroknál róják le tiszteletüket, majd 14:30-kor emlékmisén vesznek részt, amelyet Kristofory Valter celebrál a mezőfalvi római katolikus templomban. 

A Nagykarácsonyi NaTE tagjai részt vettek a Pákozdon tartott megemlékezésen is
Fotó: Facebook

Nagykarácsonyban 20-án 8 órakor találkoznak, majd a megemlékezés után 8:30 órakor indul a gyalogos túra, annak végeztével, az emlékmise után  kerülnek lebélyegzésre a túra teljesítését igazoló Zsoldkönyvek és kerülnek átadásra az emléklapok.

A szervezők, a Nagykarácsonyi NaTE csapata minden kedves érdeklődőt arra kér, hogy vegyék fel a kapcsolatot az egyesülettel, ugyanis a zsoldkönyvek kiállításához szükség van a résztvevők nevére. Jelentkezési lapot pdf formátumban kérésre üzenetben küldenek. 

Jelentkezni lehet 2024. január 15-ig, e-mail-ben: [email protected]; vagy a Facebookon privát üzenetben, illetve a 06 (20) 377-1898-as telefonszámon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában