Szakmai képzés

2023.12.21. 14:30

Támogatott úton a bv-hez

Még november 17-én kötött együttműködési megállapodást a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum és a Pálhalmai Országos Büntetés-Végrehajtás Intézet (ennek részeként lehetőség nyílik olyan szakképzések biztosítására az intézetben, amelyek elvégzésével még hatékonyabban segíthetik elő a fogvatartottak szabadulás utáni visszailleszkedését a társadalomba).

Molnár Emese

Fotó: POBVI

A pálhalmai intézet most legutóbb arról számolt be, hogy a parancsnok a centrum egyik tagiskolájának, a Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola igazgatójával is aláírt egy megállapodást december 14-én. Mivel a technikumi és a szakképző iskolai osztályokban rendvédelmi tagozaton is tanulhatnak a fiatalok, így a megállapodás elsődleges célja az intézet és az iskola hosszútávú együttműködése a középfokú rendészeti- és közszolgálati ágazatba tartozó szakmák képzésének területén. A képzés megvalósítása során az iskola a közismereti és a szakmai elméleti képzést valósítja meg, míg az intézet szakmai együttműködő partnerként a szakirányú képzéshez szükséges támogatást biztosítja. Közös cél a rendészeti szakterület (azon belül is a büntetés-végrehajtás) iránt érdeklődő fiatalok számára egy stabil, hosszútávon művelhető hivatás, megélhetési lehetőség biztosítása, valamint a biztos jövőkép és karrierlehetőség bemutatása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában