Avató ünnepség

2023.11.10. 09:00

Teljes jogú felsősökké váltak a Petőfi iskola ötödikesei

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Petőfi iskola

Az idei megmérettetést a kecskeavató tavalyi nyertesei, a 6.c osztály tanulói szervezték meg. Juhász-Számely Szandra osztályfőnökük közreműködésével.

A diákok számára felsőbe lépni csaknem olyan izgalmas, és egyben kicsit talán olyan ijesztő is, mint az elsősöknek, vagy a kilencedikeseknek az iskolakezdés, hiszen nem tudhatják pontosan, mi vár rájuk. A hatodikosok által szervezett avató alkalmával azonban megbizonyosodhattak róla, hogy egy remek közösségbe csöppentek, ahol a többi felsős osztály örömmel fogadja őket.

Fotó: Petőfi iskola

A tavalyi nyertes osztály egy szórakoztató, színes programot szervezett. A próbatételre mindkét ötödikes osztály szuper plakátokkal, indulókkal érkezett, és a rájuk bízott feladatokat, kihívásokat is ügyesen teljesítették, kiválóan helytálltak. Mivel mindkét osztály kiállta a próbát, azaz az avatás feladatait, hivatalosan is felsősökké váltak.

A pontozás alapján a vetélkedőt pedig (bár kis előnnyel) az 5.a osztály nyerte, így jövőre ők szervezik majd a kecskeavatót a leendő felsősök számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában