Dunaújváros

2023.10.26. 14:00

Nyílt nap alkalmával mutatkozott be a Bánki iskola

A pályaorientációs rendezvényen a leendő kilencedikesek és szüleik ismerkedhettek meg a technikummal. A döntéshozatalt mindenre kiterjedő tájékoztatók, és workshopok segítették.

Szente Patrícia Andrea

A DUE Bánki Donát Technikum kedd délután nyílt napot tartott a választás előtt álló végzős tanulóknak és szüleiknek. Az érdeklődőket 16 órától várták a technikum épületében, ahol frissítővel, finomságokkal valamint promóciós ajándéktárgyakkal kedveskedtek a vendégeknek.

A regisztrációt követően a központi tájékoztatón a résztvevők átfogó ismeretet szerezhettek az iskoláról, a szakképzésekről, ágazatokról, a továbbtanulási lehetőségekről, és az iskolai életről. A DUE Bánki Donát Technikum igazgatója, Dr. Bartal Orsolya köszöntője után Dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes szintén üdvözölte a vendégeket. Beszédében elmondta, az iskolát évek óta szoros együttműködés köti a Dunaújvárosi Egyetemhez, ahová a technikumban tanuló diákokat egyenes út vezeti a két intézmény összehangolt képzési portfóliója által. A technikum fenntartójaként az egyetem a kiterjesztett Képzési Életpályamenedzsment Programmal segíti a diákokat, valamint részt vesz a tananyagfejlesztés és tehetséggondozás terén is – tette hozzá.

Az oktatási rektorhelyettes köszöntője után Müller Attila igazgatóhelyettes ágazatokkal kapcsolatos ismertetője következett. Tájékoztatójában röviden összefoglalta, miért érdemes a Bánkit választani, mesélt az elérhető szakirányokról, ágazatokról (informatika és távközlés, gazdálkodás és menedzsment, elektronika és elektrotechnika, gépészet ágazat), a duális képzési rendszerről, valamint kitért a technikumban elérhető állami ösztöndíjrendszerre, és a kollégiumi elhelyezésre is.

Az intézményi tájékoztatón továbbá a technikum kiemelt duális partnere, és a pályaorientációs rendezvény támogatója, a MOL Nyrt. is képviseltette magát: az előadás során Proity András Zoltán mesélt a duális képzés előnyeiről. A résztvevők a technikumban elérhető nyelvi előkészítő osztállyal is megismerkedhettek, erről az idegen nyelvi munkaközösség vezetője, Filarszkyné Tolnai Ágnes adott bővebb információt, emellett a vendégek BME nyelvvizsgáról is tájékoztatást kaptak Szabóné Papp Krisztina, a BME nyelvvizsga koordinátora által, az Erasmus programot pedig Bognárné Pongrácz Mária, a humán munkaközösség vezetője ismertette.

A tájékoztatót követően az érdeklődők workshopokon vehettek részt, amely során közelebbről is feltérképezhették a különféle ágazatokat, és további kérdéseket tehettek fel a képzési palettával kapcsolatban. A nyílt napot végül az „A” épület főbejáratánál tartott Tesla robot bemutató zárta.

A pályaorientációs rendezvény lebonyolítását az OTP Bank Nyrt., és a MOL Nyrt. nagyban támogatta. A következő nyílt napra november 22-én kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában