November végére elkészül

2023.10.15. 15:30

Bringás pumpapálya épül az egykori Vidámpark területén

Újabb elemmel bővül az egykori Vidámpark területén található sportos komplexum. A gördeszkások, görkorcsolyázók, és bringások által használt extrém pálya szomszédságában egy úgynevezett pumpapálya építési munkálati zajlanak.

Szabó Szabolcs

Fotó: Laczkó Izabella

Lapunk megkeresésére, az önkormányzat részéről Medgyesi Miklós kabinetvezető elmondta: – A kerékpáros pumpapálya általában szilárd burkolatú körpálya, amely dombokat és döntött kanyarokat tartalmaz. A bringás nem pedálozással, hanem jól időzített testmozgással (pumpálással) mozgatja a kerékpárt. A pumpapálya akkor jó, ha használója saját lendületét használva, tekerés nélkül tud körbe-körbe haladni rajta. A pumpapályákat életkori megkötés nélkül, a legváltozatosabb tudású bringások is használni tudják. 

Fotó: Laczkó Izabella

A pumpapálya támogatásból és önkormányzati önerőből valósul meg. A beruházás összköltsége 44 millió 9 százezer forint, ebből központi, azaz kormányzati hozzájárulás 20 millió 9 százezer forint – ez mindegy 46,55 százalékos támogatási intenzitás jelent. A támogatás biztosító két szervezet az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft., valamint az Országos Bringapark Program 2023. A város önkormányzata 24 millió forintot biztosít a pumpapálya telepítésére. E beruházás során alapozó földmunkák, vízelvezetés, nyomvonal kialakítás és tereprendezés is történik. A területre egy kerékpáros szervizpont is kerül. A kivitelezéssel november 20-ig kell végezniük a szakembereknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában