Fegyelmi döntés

2023.09.28. 11:43

A dunaújvárosi meccsen botrányt okozó egész csapat és az edző is több éves eltiltást kapott

Döbbenetes események játszódtak le szeptember 18-án a DLSZ által szervezett kispályás labdarúgó-bajnokság Diablo csoportjában, amikor a Szöglet FC–Testvérek meccsen komoly verekedés tört ki, ami után utóbbi csapat minden játékosát felfüggesztették. Csütörtökön megszületett a fegyelmi bizottságának döntése, a összes játékos öt, az edző pedig hatéves eltiltást kapott, az együttest pedig kizárták.

Gróf András

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Vármegyei Igazgatósága először szeptember 20-i határozatában jelezte, a botrányos meccsről, ami a 44. percben szakadt félbe, majd a szeptember 26-i ülésén határoz a fegyelmi bizottság. Addig a Testvérek csapatának minden tagja játékjogát felfüggesztették, kis- és nagypályán egyaránt.

Csütörtökön reggel került fel az igazgatóság honlapjára a legfrissebb értesítő, ebben olvasható, milyen döntés született. E szerint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Diablo csoport alapszakaszának második fordulójában 2023. szeptember 18-án megrendezett és a 44. percben félbeszakadt Szöglet FC–Testvérek mérkőzés ügyében az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóságának fegyelmi bizottsága az alábbi határozatot hozta. 

1. A bajnokság zavartalan lebonyolítása érdekében a botrányt okozó Testvérek csapatát a 2023/2024 DLSZ bajnokság további küzdelmeiből kizárja. 

2. A Testvérek csapatának játékosait – a névsor az igazgatóság határozatában olvasható – öt (5) évre 2028. szeptember 19-ig minden labdarúgóként végzett tevékenységtől eltiltja. 

3. A Testvérek csapatának vezetőjét hat (6) évre 2029. szeptember 19-ig minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltja. 

A határozat ellen 15 napon belül fellebbezni lehet az MLSZ Fejér Vármegyei Igazgatóság fellebbviteli bizottságánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában