Tanév

2023.08.28. 08:00

Támogatás az iskola kezdéséhez

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének rendelete alapján az általános iskolában és középiskolában nappali oktatásban részt vevő gyermekek családjának nyújt egyszeri 6 ezer forint pénzbeli támogatást a város. A kérelmező családjában az egy főre jutó jövedelemhatár jelentős emelésével a rendelet kiterjeszti a jogosultak körét. 

Duol.hu

Illusztráció

Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Iskolakezdési támogatásra jogosult a gyermekét saját háztartásában nevelő szülő, törvényes képviselő, aki dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel, ennek hiányában dunaújvárosi bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik, és életvitelszerűen Dunaújvárosban él, valamint akinek gyermeke nappali rendszerű oktatásban, általános iskola 1-8. évfolyamán vagy középiskola 9-12. évfolyamán tanul, és családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege a szociális vetítési alap összegének 900 százalékát, jelenleg 256 500 forintot nem haladja meg.

Az iskolakezdési támogatás iránti kérelmet minden évben egy alkalommal július 1. napjától október 31. napjáig lehet benyújtani, Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán szolgáltatási főosztály szociális osztályán. (2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. B épület földszint). A határidő elmulasztása jogvesztő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában