Tematikus alkotótábor

2023.07.07. 08:00

Készek megvédeni a várost az MMK ifjú napközis szuperhősei – képgalériával

Szuperképességeket szereztek a gyerekek a Munkásművelődési Központ tematikus alkotótáborában, az öthetes kézműves napközis tábor aktuális tematikáját ugyanis a szuperhősök köré építették a szervezők.

Szente Patrícia Andrea

Tojáshéjdarabokból dombornyomatot gyártottak a gyerekek

Fotó: Laczkó Izabella

Az Alkotás a szabadban elnevezésű tábor harmadik turnusa kezdődött ezen a héten, amikor is a gyerkőcök öt napon keresztül szuperhősökké válhattak. A napközis foglalkozás nagyon népszerű, a tábor így ezen a héten is teljes létszámmal indult, köztük számos új és visszatérő résztvevővel. 

A július 3–7. között zajló turnus első napján a résztvevők egyből nekiláttak az alkotásnak. Elsőként különleges karvédőket készítettek, majd a tábor első hetében elkezdett, űrlényekkel, bolygókkal, sellőkkel és kalózokkal tarkított falat szuperhősökkel is kiegészítették. 

Kedden sajnos eleredt az eső, így a táborozóknak be kellett vonulniuk az intézmény színháztermébe, az alkotási kedv azonban egy kicsit sem csillapodott. Egytől egyig mindenki izgatottan vágott neki a pajzskészítésnek, és mesélt szupererejéről. 

Az időjárás többnyire kegyes volt, jókedv uralkodott a táborban 
Fotó: Laczkó Izabella


A kézműveskedés harmadik napján a táborozók egyik kedvenc foglalkozása volt napirenden: a dekupázskép-készítés. Kováts Rózsa, az MMK ügyvezető igazgatója elmondta, bár pepecselős, ezzel a technikával hétről hétre, minden gyermek nagyon szeret dolgozni. A dekupázstechnikával való képkészítés alapjában véve különleges folyamat, ezt azonban a tábor szervezői még izgalmasabbá tették azzal, hogy a résztvevőkkel először kiszárított tojáshéjdarabokból dombornyomatot gyártottak, ezután kerültek csak helyükre a szuperhősöket ábrázoló szalvéták. 

A három nap alkotást mindig tudományos nap követi, így csütörtökönként a gyerekeket izgalmas előadással várják. Ezen a héten természetesen a szuperhősökről bővíthették ismereteiket a táborozók, ezt követően pedig vetélkedőn össze is mérhették tudásukat. Végül a péntek igazi könnyed nap, ekkor hennát és csillámtetoválást készítenek a gyerekeknek, és játékos feladatokkal zárják a hetet. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában