Dobogós helyezések

2023.07.20. 08:00

A rácalmási Vajk íjászai rangos versenyeken értek el kiváló eredményeket

A Rácalmás SE Vajk Íjász Szakosztály tagjai számára is mozgalmas időszaknak bizonyult ez a mostani nyári időszak. Számos versenyen vettek részt, és jelentős sikereket értek el. Az eredményekről Szendrey Gábor tájékoztatta lapunkat.

Duol.hu

A Foktőn megrendezett versenyről is szép eredményekkel tértek haza a Vajk versenyzői

Fotó: amatőr

"Legutóbb Foktőre látogattunk el, ahol az Éjsólyom Íjászszakosztály a huszadik születésnapját ünnepelte. Nagyon jó és színvonalas versenyt rendeztek! Kilencen képviseltük a szakosztályunkat. Nagyon sikeres napot tudhatunk mögöttünk hiszen szinte mindenki ért el helyezést. Első helyezettek lettek: Tóth Balázs, Fentős Tímea, Szendrey Lili, Fehérvári Olivér. Második helyezést ért el: Tóth Csaba, Szlanyinka Pál.

A korábbi hétvégén Örkénybe tettük tiszteletünket, ahol szombaton és vasárnap tartott a megmérettetés. Itt is hét fő képviselte a szakosztályt. Nagyon erős felnőtt mezőny alakult ki, ennek ellenére Stenier  Lajos első helyezést ért el. Czigler Zoltán egyéni legjobbját lőtte, de ezzel az eredménnyel sem sikerült dobogóra fellépnie. Az utánpótlásos gyerekek javítottak a statisztikánkon. Molnár Dániel megnyerte a kategóriáját, Szendrey Lili és Fehérvári Olivér második lett.

Az utánpótlás nevelése ebben a sportágban is nagyon fontos. Velük egy kis kitérőt is tettünk. Kicsit pályaíjászkodtunk és részt vettünk a Suli Íjász Bajnokságon. A kvalifikációs versenyeket magunk mögött hagyva az országos döntőbe jutott mindhárom növendékünk. Itt Szendrey Lili megnyerte a döntőt, így ő elmondhatja, hogy országos bajnok. Fehérvári Olivér hatodik lett, és Molnár Dániel is nagyon szép eredménnyel a harminc indulóból a nyolcadik helyen végzett.

A Suli Íjász Bajnokság döntőjében Szendrey Lili győzött, országos bajnok lett. Fehérvári Olivér hatodik lett, és Molnár Dániel is nagyon szép eredménnyel a harminc indulóból a nyolcadik helyen végzett.
Fotó: amatőr

A kvalifikációs versenyek után az elmúlt  hétvégén (július 15-16-án) eljutottunk a 3D országos döntőjére. Nyíregyháza mellett Nagykálló adott otthont a megmérettetésnek. A három induló fiatalunk a saját korosztályában országos bajnok lett. Molnár Dániel TRRB mini fiú , Szendrey Lili TRRB junior lány és Fehérvári Olivér TRRB junior fiú. Mindegyikőjük megérdemelten győzött, sokat készültünk!  

A Vajk három fiatalja is országos bajnok lett a saját korosztályában. Molnár Dániel TRRB mini fiú , Szendrey Lili TRRB junior lány és Fehérvári Olivér TRRB junior fiú kategóriában bizonyult veretlennek
Fotó: amatőr

Bízom benne, hogy továbbra is megmarad ez a lendület és eljárunk a szakosztályt képviselni versenyekre, öregbíteni a hírnevünket! Hajrá Vajk!"

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában