Játszótér építés az önkormányzat helyett

2023.06.28. 20:00

Dr. Mészáros Lajos egy állami vállalatban talált partnerre

Egy támogató vállalat partnerségével egy új játszótér létesítéséhez szerzett forrást dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, a megvalósítás innentől kezdve az önkormányzaton múlik – erről tartott sajtótájékoztatót a kormánypárti képviselő és dr. Molnár Krisztián, a Fidesz választókerületi elnöke.

Molnár Emese

Fotó: BT

Mint azt Molnár Krisztián vázolta, minden polgár számára ismert a kormány családbarát politikája, amellyel azon dolgoznak, hogy minél színvonalasabb, komfortosabb életkörülményeket biztosítsanak a magyar családoknak. Ennek része a többi közt az is, hogy a lakókörnyezetben megfelelő játszóterek álljanak rendelkezésre. Az elnök kiemelte, sajnos Dunaújvárosban azt tapasztalják, hogy nincs elegendő számú játszótér, ráadásul a meglévők sincsenek olyan állapotban, mint azt az itt élő családok megérdemelnék. Holott a játszóterek üzemeltetése, karbantartása egy helyi önkormányzati feladat, neki kellene erről gondoskodni. Azt is mondta, az nem igaz, hogy nincs rá forrása a városvezetésnek, hiszen látható, hogy mindenféle kommunikációs tevékenységre, médiára jut pénz. Az elnök vázolta, hogy dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő lépéseket tett az ügyben, és sikerült forrást szereznie egy új játszótér létesítésére, noha ez az önkormányzat feladata lenne.

A képviselő azzal kezdte, számára fontos, hogy megfelelő körülmények között élhessenek a dunaújvárosi családok, és maga is meggyőződött arról, hogy bizony elég sok hiányosság jellemzi a helyi játszótereket. Felkereste a Szerencsejáték Zrt-t, mivel a vállalat a társadalmi felelősségvállalás jegyében elindított egy játszótérépítési programot. Kedvező eredménnyel zárult az egyeztetés, és még az idén egy új befogadó játszótér épül  Dunaújvárosban. A forrás tehát megvan, a megvalósítás innentől kezdve az önkormányzaton múlik, hiszen mint mondta, fel kell venni a városvezetéssel a kapcsolatot a terület biztosítása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában