Gratulálunk!

2023.04.21. 18:39

Különdíjas lett a Szent Pantaleon Kórház!

A balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetet választották 2023 családbarát kórházának - közölte a szakmai zsűrizést a Magyar Kórházszövetséggel közösen végző Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pénteken az MTI-vel, a zsűri különdíját a Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet Dunaújváros kapta. Az elismerést Kővágó Levente orvosigazgató és Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató vette át.

MTI

Dunaújváros - Szent Pantaleon Kórház Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Azt írták, hogy a díjról szóló oklevelet és B. Kopp Judit szobrász alkotását pénteken a Magyar Kórházszövetség 35. kongresszusának záró napján az intézmény főigazgatója, Tóth Judit vette át. 

Különdíjas lett a Szent Pantaleon Kórház

Az idei pályázat fókuszában a családok, betegek és az egészségügyben dolgozók és családjaik fizikai, mentális biztonsága állt, a zsűri ennek alapján választotta ki a nyerteseket - közölték.

A kórházi osztályok versenyére idén nagyon sok induló nevezett be, így hét vidéki és hat budapesti kórház 20 osztálya nyert családbarát kórházi osztály-díjat. Közönségdíjat is kiosztottak, amelyet a Dél-pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet gyermekhematológiai és őssejt-transzplantációs osztálya nyert el.

Különdíjas a Szent Pantaleon Kórház

Idézték a közleményben a zsűri társelnökét, Ujvári Enikőt, aki a díjazottakat méltatva azt mondta, hogy 

a betegeknek és a munkatársaknak adott támogatásuknak "óriási ereje

van. A zsűri ezért tartotta fontosnak - tette hozzá -, hogy különdíjjal emelje ki a Szent Pantaleon-kórház pályázatát.

A rászoruló kollégák támogatására Szent Pantaleon-kórházban létrehozott, 

munkatársi adományokból működtetett szolidaritási alapot a zsűri társelnöke a közösségi összefogás szép példájának nevezte

"Azon dolgozunk, hogy minél több helyen bekövetkezzen az attitűdváltás, és gyökeret verjenek a díjazottjainknál már megtalálható családbarát kezdeményezések" - mondta a közlemény szerint Ujvári Enikő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában