Dunaföldvár

2023.01.10. 15:00

Helyi rendeletben szabályozott tilalom

DH

A buszpályaudvaron törvény tiltja a dohányzást

Fotó: MW

A város önkormányzatának képviselő-testülete a közterületen történő dohányzás és szeszesital-fogyasztás tilalmáról szóló 26/2022. (XII. 16.) önkormányzati rendelet értelmében a következőket rendeli el, amely kiterjed a Dunaföldvár, Mészáros utca 4. szám alatti buszpályaudvar, a Béke tér és a Dunaföldvár 4206/2. helyrajzi szám alatti hídfőtől a Duna-parti sétány és a Hősök terén lévő park (a továbbiakban együttesen: közterület) területére, a fentiekben meghatározott közterületeken tilos a dohányzás, kivéve a Mészáros utca 4. szám alatti buszpályaudvar. Buszpályaudvaron vonatkozó törvény tiltja a dohányzást. 

A fentiekben meghatározott közterületeken tilos a szeszes ital fogyasztása. Nem terjed ki a rendelet hatálya az érvényes közterület-használati engedélyben foglaltak szerinti, a szeszes ital árusítására jogosult vendéglátó egység által használt közterületre (terasz, előkert, kitelepülési terület, stb.) nyitvatartási időben, az engedéllyel szervezett és engedéllyel rendelkező rendezvényekre, kizárólag az engedélyben meghatározott területre, és minden év december 31. napján 18 órától január 1. napján 6 óráig terjedő időszakra. A fentiek megszegése esetén törvényben meghatározott szankció alkalmazható. 
A tilalmakra és a dohányzásra kijelölt helyekre vonatkozó jelzések elhelyezéséről a polgármester gondoskodik. 
Ezen rendelkezések 2023. február 1-től érvényesek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában