Remek program

2022.10.09. 16:00

Vakvezető kutyák jártak a Pusztaszabolcsi Könyvtár és Művelődési Házban

duol.hu

Fotó: pusztaszabolcs.hu

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány vakvezető kutyákkal járt a Pusztaszabolcsi Könyvtár és Művelődési Házban, hogy megmutassák az általános iskolásoknak, milyenek is a vakvezető kutyák és minden fontos dolgot megtudhassanak ezekről a különleges állatokról, kiképzésükről és küldetésükről.

Magyarországon ma mindösszesen 3 olyan intézmény üzemel, ahol vakvezető kutyákat képeznek ki. Jelenleg a látássérült emberek alig 1%-át segíti vakvezető kutya, de ennél sokkal többre lenne szükség. Jelenleg is mintegy 60 ember vár kutyára, azonban a vakvezető kutyák kiképzése 2 éves korukig tart és sajnos csak kevés kutya felel meg végül a vizsgán a magas követelményeknek.

Az ilyen kutyák kiképzésének rendkívül magasak a költségei, de az állam sehol a világon nem finanszírozza ezt, így alapítványok fedezik ezeket a költséget magánszemélyek és vállalatok adományaiból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában