Új parkolási lehetőség a Liszt Ferenc-kertnél

2022.06.21. 19:00

Ötven autó fér el a területen

Hétfőn Pintér Tamás polgármester sajtótájékoztatón jelentette be, hogy közel ötven autó számára biztosít parkolóhelyet az a murvázott terület, melyet az egykori Adu-iskola udvarán alakítottak ki. A tereprendezés megtörtént, egy behajtási lehetőséget alakítottak ki és közvilágítást is telepítettek a területre.

Bousil Csaba

Fotó: LI

A polgármester elmondta, hogy a parkolási gondok a gépjárművek számának ugrásszerű növekedésével itt a városban is egyre nagyobb kihívást jelentenek, melyre a sajtótájékoztatóval hivatalosan is átadott terület talán némi enyhítést hoz majd. Barta Endre azt hangsúlyozta, hogy az új parkoló terület környékén sok autós a zöld területeket használta parkolásra, de ezzel a gyakorlattal szakítaniuk kell a jövőben. Két hetes átmeneti időszak kezdődik: ezalatt az idő alatt a zöld területeken parkoló autósokat figyelmezteti, hogy rossz helyen parkolnak, a türelmi idő lejártával a figyelmeztetést helyét átveszik a szankciók. Közel ötven új férőhely áll rendelkezésre, ezt kell használniuk az autósoknak, a zöld, füves területek helyett. 

Az Adu iskola mögötti területen a tereprendezés megtörtént, murvás felületet alakítottak ki az autósoknak, ezt beton szegéllyel kerítették el a zöld területektől. Egy behajtási lehetőséget alakítottak ki és közvilágítást is telepítettek a területre. A parkolóhelyek értelemszerűen felfestve nincsenek, a terület nagyjából ötben személyautót tud befogadni.

 

Címkék#parkolás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában