interjú Nacsa Lőrinccel

2021.10.21. 14:00

Megvédeni értékeinket

Iváncsa Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő, a KDNP frakció szóvivője, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a Fidesz–KDNP Fejér megyei 4. számú választókerületi elnöke és Molnár Tibor, Iváncsa polgármestere meghívására látogatott el kedden egy térségi lakossági fórumra. A fórum előtti közös sajtótájékoztatón Nacsa Lőrinc megerősítette, azért kezdtek országjárásba, hogy párbeszédet kezdeményezzenek a múltról, a jelenről és a jövőről is.

Várkonyi Zsolt

Fotó: LI

Nacsa Lőrinc elmondta, azt látják, hogy a térségben rengeteg beruházás van folyamatban, és sok már le is zárult közülük. Templomokat, iskolákat, közösségi tereket építő, munkahely-teremtő beruházások és útépítések, fejlesztések zajlanak folyamatosan. „Tehát van mit megvédenünk és van mit veszítenünk” – fogalmazott. Kiemelte, az a Gyurcsány Ferenc próbál visszatérni a hatalomba, aki elvette a családoktól a családtámogatást. Azt a korszakot akarja visszahozni, amikor több mint 900 ezer magyar ember volt munka nélkül, amikor folyamatosan növelték az adókat, és ezzel nehéz helyzetbe hozták a családokat, vállalkozásokat. Nem szeretnénk, ha ez a világ visszajönne! Ezért itt, a Fejér megyei 04-es választókerületben is fontos, hogy elmondjuk erről a véleményünket, hiszen a 2022-es választások tétje, hogy megvédjék az eddig elért eredményeket.

Nacsa Lőrinccel a lakossági fórum után beszélgettünk.

– Azok beszélnek demokráciáról, akik lábbal tiporták azt. A történelem ismétli önmagát?

– Már az sem elfogadható, hogy a ’90 előtti korszak szellemi örökösei kiáltanak ma demokráciáért, de azok, akik 2006-ban az emberek ellen mentek, saját népükre lövettek és lovasrohamot vezényeltek, most meg mintegy az „alkotmányos lázítást kimerítve” (Ez alatt az adott államban kifejezésre jutó politikai rendszert, annak alapintézményeit és működését sértő vagy veszélyeztető bűncselekményeket értünk, amelyeket jellemzően a fennálló rendszerrel szembeni ellenérzés motivál – a szerk.) azt mondják, hogy feles törvényekkel meg fogják semmisíteni az Alaptörvényt, mert neki az nem tetszik. Mindig kijön belőlük az, hogy igazából nem a magyar nemzet érdekei szerint cselekszenek. A demokratikus értékekhez alapvetően semmi közük, ez nekik csak egy álca. Gyurcsány Ferencről pontosan tudjuk azt, hogy a demokráciáért abszolút nem rajong.

–Az aktuális közvélemény-kutatások számai alapján a DK szavazóbázis felett egy 15 százalékos ún. üvegplafon van, amin nem tud „átlépni”. Mégis hogyan lehetett ez a párt az ellenzéki színjáték vezetője?

– Több színben indulnak, de Gyurcsány Ferenc is világossá tette és már most is látjuk, hogy 2022-es a parlamentben övé lesz a legnagyobb baloldali frakció. Ők nyerték a legtöbb helyen az előválasztásnak nevezett színjátékot. A visszalépésekkel előre megbeszélt, eldöntött történet ez. Megszületett a DK–Jobbik paktum, Gyurcsány Ferenc forgatókönyve érvényesült.

Nacsa Lőrinc országgyűlési képviselő (a fotón középen) dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke (b), és Molnár Tibor polgármester meghívására érkezett Iváncsára
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

– Mi a véleménye Márki-Zay Péter szerepéről?

– Le kellett váltani Karácsony Gergelyt, mert már vállalhatatlan volt mind a budapesti, mind az országos politikai teljesítménye. Látták a számait, hogy zuhannak befele, Karácsony Gergely összetört, megbukott miniszterelnök-jelöltként, főpolgármesterként is, le kellett cserélni. A statiszták, szereplők cserélődnek, ők is egy kényszerű helyzetbe kerültek azzal, hogy Karácsonyt le kellett szedni a pályáról, de a lényeg egy és ugyanaz, ők mind serpák, teherhordók.

– Gyurcsány a miniszterelnök-jelölt előválasztási „eredmények” után deklarálta, hogy miniszterelnököt csak a parlamenti voksolások után választanak.

– Álságos, amikor Márki-Zay Péter „győzelmi beszédében” ellenzékváltásról beszélt, a következő mondatában ugyanakkor a lehető legszorosabb szövetséget ígérte Gyurcsány Ferenccel és Dobrev Klárával, miközben ott állt mögötte az MSZP vezetése, Karácsony Gergely és a Momentum elnöksége. Mind ott álltak mögötte, természetesen szó sincs ellenzékváltásról, ugyanazokkal az arcokkal és a Demokratikus Koalíció irányításával folytatják a kampányt, mint eddig tették.

– A sajtótájékoztatóján mondta: mindez nem másról szól, mint a hatalom és a pénz megszerzéséről.

– A baloldalnak mindig is erről szólt. Az elvtelen szövetségükből is látszik, a konzervatív, kereszténydemokrata értékeket folyamatosan támadják, a hitüket megvalló embereket megalázzák. A baloldal számára ez a pénzről és hatalomról szól.

– A hazai parlamenti választási folyamatokba soha nem tapasztalt mértékben avatkozik be az Európai Unió, vagy akár az USA-adminisztráció is.

– Sokan érdekeltek abban, hogy a patrióta nemzeti érdekekért kiálló kormány – amely nem engedi be a migránsokat az országba, nem engedi be a „szexuális propagandistákat” az iskolákba – megbukjon. Külföldön is sokan vannak ilyenek, akik ezt akarják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában