elismeréseket adtak át

2021.09.17. 14:00

Tisztelet a jövő őreinek

A kulcsi faluházban szeptember 15-én, szerdán délután tartották a kulcsi legjobb pedagógus szavazásnak az eredményhirdetését és az ehhez kapcsolódó gálaműsort.

Szabó Szabolcs

2021.09.16. Pedagógusok, hivatali dolgozók jutalmazsa szavazás alapján Kulcs Faluház Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Mint arról már lapunk hasábjain is olvashattak, az ötletgazda, a helyi újság szerkesztősége ebben az évben is meghirdette a „Legjobb pedagógus”-szavazást. Az volt a cél, hogy elismerésben részesíthessék a tavalyihoz hasonlóan idén is azokat a pedagógusokat, valamint gyerekekkel foglalkozó szakembereket és civileket, akik tevékenységükkel kivívták környezetük tiszteletét, szeretetét, valamint nagyrabecsülését. Bárki tehetett javaslatot a szakmai díj odaítélésére, lehetett online és a hivatal ügyfélszolgálatára leadott szavazólappal is szavazni.

Jancsovics Erikát, a bölcsőde idén nyugdíjba vonuló gondozóját köszönti Jobb Gyula
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A szakmai díj kategóriái az elmúlt évhez képest bővültek. Lehetett szavazni a bölcsőde és óvoda, és az iskola dolgozóira, valamint civilekre, akiknek nem közvetlenül a feladatuk, de mégis sokat tesznek a gyerekekért. Adhattak le voksot a kulcsiak hivatalos személyre és közéletben tevékenykedőkre is.

A szerdai gálára mindenkit meghívtak a szervezők, aki szavazatot kapott, hogy tolmácsolják nekik a rájuk szavazók nagyrabecsülését, és megköszönjék a gyermekeikért végzett munkájukat. Létay-Kerékgyártó Ildikó üdvözölte a vendégeket a faluház képviseletében, majd átadta a szót Jobb Gyula polgármesternek.

Farkas Istvánné Ica óvó néni

– Tavaly eredetileg hiánypótló kezdeményezésként a helyi újság szerkesztősége révén indult el a felhívás, mivel a pandémia a pedagógusnap szervezett formában történő méltó megünneplését nem tette lehetővé. Idén ismét szervezésbe kezdtünk, meghirdettük a szavazást. Természetesen a Kulcs Községi Önkormányzat és jómagam is teljes mellszélességgel álltunk ki a kezdeményezés mellett. Ebben az évben összesen több mint 1200 elismerés érkezett szavazatok formájában.

– Ahogy tavaly megígértem, idén is biztosíthatom önöket arról, hogy polgármesteri munkám során mindent megteszek én és a képviselő-testület is azért, hogy Kulcs igazi gyermekbarát település legyen. Hiszen kulcsiként, apaként, nagyapaként és polgármesterként is ők, a gyerekek a legfontosabbak, hiszen ők a jövőnk! És önök, kedves barátaim, önök pedig a jövőnk őrei – mondta el Jobb Gyula.

Török Tímeára a közéleti kategóriában szavaztak a legtöbben

A polgármester ünnepi szavai után minden szavazatot kapott vendégnek egyenként gratuláltak. A kategóriákban legtöbb szavazatot kapott pedagógusok és civilek – Farkas Istvánné, Rábavölgyi Zoltánné, Kaiserné Gödöny Erzsébet és Török Tímea – pedig Molnár Lajos kézműves alkotásaival is gazdagodtak.

A rendezvényen ebben az évben a nyugdíjba vonuló pedagógusokról is megemlékeztek, a felelős szülők közössége ajándékcsomagjával és a polgármester ihletett mondataival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában