nyárbúcsúztató a cimboráknál

2021.09.01. 16:00

Négy fal között zárták a nyarat zenével, tánccal

A Cimbora Klub tagjai is elbúcsúztak a nyártól az elmúlt héten. Szabadtérre tervezték, de az eső lógó lába újratervezésre késztette őket.

Balla Tibor

Fotó: LI

Törökné Antal Mária gyermekkönyvtáros, a Cimbora Klub alapítója elmondta, hogy mivel nagyon sok cimborájuk zenél, és nagy öröm együtt búcsúztatni a nyarat, ezért gondolták úgy, hogy legyenek nyáresti búcsúztató dallamok a 17 éves Cimborafánál, ám nem mertek a szabadban nekikezdeni, inkább a biztonságos gyermekkönyvtári teret választották. A fellépők között volt másodikos és nyolcadikos is, és egy öreg cimborát is meghívtak Csathó Ábel személyében, aki énekszóval szórakoztatott: nyárbúcsúztató volt zenével, tánccal, énekkel.

Szmodics Emese harmonikán játszott
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Marcsi néni egy Babits Mihály-idézettel indította útjára a rendezvényt: „Megmondom a titkát, édesem, a dalnak: Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat. Mindenik embernek a lelkében dal van, és a saját lelkét hallja minden dalban. És akinek szép a lelkében az ének, az hallja a mások énekét is szépnek.” A harmadikos Sándor Emese egy Kányádi Sándor-verset választott: Ha én zápor volnék..., Szmodics Emese harmonikán játszotta el az A csitári hegyek alatt dallamsorát, Vári Gergely Lackfi János A zene lelke című versét interpretálta. Csathó Ábel már felnőtt, de a kezdetektől részt vett a Cimbora Klub életében. Ő három dallal érkezett. Ebből az elsővel – amit édesapja írt – indult is a Dunaújvárosiak dala versenyen.

Előadta Radnóti Bájoló című versének megzenésített változatát is Szabó Balázs feldolgozásában. Zárásként egy Dés László-szerzeményt énekelt: Vigyázz rám. Vári Hédi pedig Bakkné Szentesi Csilla: A hold szerelmese című verssel készült, Vesztergom Miklós és Vesztergom Vilmos Bach Parasztkantátáját adta elő harmonikán és fuvolán, majd a többiektől kicsit eltérő műsorszámmal állt elő Szűcs Bence és Valtz Bence, akik egy breaktánc-koreográfiát adtak elő, zárásként pedig a Sós Ágota, Farkas Zselyke, Mészáros Anett trió furulyázta el a Kis kece lányomat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában