Két tűzgyújtásra számíthatunk

2021.06.23. 09:00

Szent Iván éjszakája, remek programokkal

A Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület és a Mezőföld Kulturális Egyesület közös programot szervez június 23-án Szent Iván éjszakáján.

duol.hu

Fotó: © Zsedrovits Enikő

A rendezvény Dunaújváros 70. születésnapja előtt tiszteleg. Az alsó Duna-parti úton található sárga színű pihenőparkban lesz a találkozó, ahol igazi családi programmal várnak mindenkit. Az este folyamán Szabó Attila változatos dallamokkal, Pável Pista és Suplicz Miska népmesékkel szórakoztatja a látogatókat. A pihenőpark kerítését Bar­tháné Markovics Zsuzsi eddig még nem látott firkái, alkotásai díszítik. Két tűzgyújtás is lesz. Az első nem más okból, mint a szalonnasütés miatt lobban lángra. A szervezők, korlátozott mennyiségben biztosítanak szalonnát, kenyeret és hagymát. Aki igazán biztosra akar menni, csomagoljon pici sütnivalót magának. A felhőtlen szórakozás és a jókedv megalapozója lehet a Bölcskéről érkező Tomolik Pincészet, amely sok finomsággal készül. Gondolván hazánk fiainak hősies csatájára, az érdeklődők 21 órától kivetítőn tekinthetik meg a labdarúgó-válogatott Eb-mérkőzését.

Szent Iván éjszakájának a június 23-ról 24-re virradó éjszakát nevezik hazánkban Fotó: archív

Természetesen ez idő alatt is több program várja a kisebbeket. Lesz táncház, mondóka-tanulás, és még ki tudja, mi egyéb. 23 órakor azután az est fénypontjaként, lángra lobban a Szent Iván éji láng. Amíg leég a tűz, körtáncokat tanulhatunk a Violin Tánc­csoport és a Baracs Néptáncegyüttes tagjaitól.

A bátrabbak, vigyázva testi épségükre, át is ugorhatják a parazsat, természetesen, csak ha kívántak valamit előtte…

Az est zárásaként, felnőtteknek szóló meséket hallhatunk.

A belépés díjtalan!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában