dvcsh info

2021.04.20. 11:30

Csütörtöktől nem lesz távfűtés Dunaújvárosban, de kérhető

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. honlapján tájékoztatott a részletekről:

duol.hu

20190917 Debrecen Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló Fűtésszezon kezdete.

Forrás: illusztráció

Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló

A fűtési idény a törvényi előírásoknak megfelelően minden év október 15. napjától a következő év április 15. napjáig tart.

Az időjárási körülményekre tekintettel a szolgáltatást ezen időpont után is biztosította DVCSH Kft. Figyelemmel az időjárás változására, a városi szintű távhőszolgáltatás 2021. április 22-én leállításra kerül.

Ezt követően azonban egészen május 15–ig a fogyasztók igényelhetik a további fűtésszolgáltatást, amelyet minden esetben a közös képviselője útján, írásban kell bejelenteni az alábbi email címre:

A fűtés kért időpontja előtt minimum 24 órával kell az igénybejelentést a szolgáltatóhoz eljuttatni, azonban kérjük, ha a szolgáltatást 2021. április 22. után folytatólagosan kérik, a leállást megelőzően juttassák el kérelmüket a társasághoz.

A korábban beérkezett igényeket nem szükséges megismételni, kivételt képez, ha attól eltérően rendelkezik a közös képviselő.

Mivel a távhőtörvény alapján mérés szerinti elszámolás az előírás, így az elszámolás a teljes fűtési idény hőfelhasználása alapján történik; azaz a közösség által elhasznált hőt a hőközpontban mérik, s ezt osztják szét a lakóközösség tagjai között. A szétosztás alapja, ahol költségosztó van, ott annak értékei alapján, ahol nincs, ott pedig a lakások légköbmétere alapján.

A fűtés leállást követő első újraindítás díjmentes, minden további újraigénylés a társaság árszabályzatában meghatározott díj alapján lehetséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában