A díjátadó ünnepség 2020. szeptember 16-án lesz

2020.07.31. 16:00

Máté Ágnest orvosi különdíjra jelölték

A napokban egy levelet kapott dr. Máté Ágnes, a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet Sürgősségi Beteg­ellátó Osztályának osztályvezető főorvosa. A borítékban egy oklevél lapult Patakfalvi Zoltán, a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökének aláírásával.

Balla Tibor

A dokumentum arról szólt, hogy a főorvost jelölték egy díjra. A Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány szeretné köszönetét kifejezni a járvány idején a közegészségügyben dolgozó és helytálló orvosoknak, akik az elmúlt hónapokban fáradhatatlanul, magas szintű szakmai tudással és maximális humanitárius hozzáállással viseltettek betegeik iránt. Köszönetképpen az alapítvány új különdíjat hozott létre, a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj Helytállás különdíját, amelyre a jelölési időszak 2020. július 31-ig tart.

Dr. Máté Ágnes Fotó: archív

Az év Helytállás különdíjának nyertesét a zsűri, két kiváló és szakmailag elismert orvos, prof. dr. Klivényi Péter egyetemi tanár, az MTA doktora (Szegedi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, Neurológiai Klinika) és dr. Kallai Árpád, az Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének kitüntetettje, valamint a humanitárius oldalról a közkedvelt műsorvezető, producer, főiskolai tanár, Máté Krisztina választja ki. A díj értéke: 300 ezer forint. A díjátadó ünnepséget 2020. szeptember 16-án, a C-vitamin világnapján Szegeden rendezik meg.

Dr. Máté Ágnes közösségi oldalán reagált a jelölésre: „...Bármi is történt – és bármi is fog történni – nem az én érdemem. A csapat tagjai, akik mellettem álltak, akik vették az adást, beleálltak és tették a dolgukat. Nemcsak Covid-időben. Máskor is. Akkor is, amikor alig van remény, akkor is, amikor mindenki púpként tekint a sürgősségire... (...) Értük vagyok hálás az Égieknek, hogy mellettem állnak, hogy együtt húzzuk az evezőket... Ők – mi együtt érdemeljük meg ezt a díjat, ha erre érdemesnek találtatunk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában