Az intézmények többsége zárt körben köszön el nyolcadik évfolyamos tanulóitól

2020.06.11. 07:00

Így búcsúztatják a végzősöket a város általános iskoláiban

Az iskolás évek egyik legfontosabb hagyománya a ballagás. A járványveszély enyhülésével az oktatási intézmények lehetőséget kaptak arra, hogy a szabályok betartásával, rendhagyó keretek között, de mégis elbúcsúztathatják végzős diákjaikat. Körkép.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Utolsó osztályfőnöki óra keretében búcsúztatják a végzős osztályokat a Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Szóládi Zoltán igazgató megkeresésünkre elmondta, az ünnepség pénteken 11 órakor kezdődik majd az iskola aulájában, az intézménybe a szülők nem léphetnek be. A rendhagyó osztályfőnöki órán a 7. osztályos tanulók adnak műsort, az intézmény nevében pedig az igazgató és az osztályfőnökök köszönnek el a diákoktól.

A Petőfi ben ezúttal online ballagás keretében búcsúznak az 56 végzős diáktól Fotó: archív

Kilenc ballagó diáktól búcsúzik a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, amely a korábbi évek hagyományainak megfelelően az utolsó tanítási napon 14 órai kezdettel rendezi meg ballagási ünnepségét az intézmény aulájában. Alpekné Major Valéria igazgató a DH-nak elmondta, mivel kevés tanulójuk ballag, így a javasolt távolságtartás szabályait betartva minden végzőst két-két szülő, hozzátartó kísérhet el az ünnepségre, amelyen az iskola pedagógusai adnak műsort. Külön tanévzáró eseményt nem rendez az intézmény.

Június 19-én négy osztály köszön el általános iskolás éveitől a Dózsa György Általános Iskolában.

Tóth Györgyné lapunknak kifejtette, az iskola sportudvara elég nagy ahhoz, hogy biztonságosan, a szabályokat betartva lebonyolítsák a ballagást, és méltó módon búcsúztassák el végzőseiket. Az ünnepségre a diákok szűkebb családját, azaz a szülőket és testvéreiket is szeretettel várják.

Az eredeti tervek szerint június 12-én, pénteken 16.30-tól búcsúztatta volna végzőseit a Petőfi Sándor Általános Iskola, de az ismert körülmények miatt ezúttal videó-összeállítással köszöntik a 8. osztályos tanulókat. – Ötvenhat végzősünk van, ha minden diákot csak pár szülő, rokon, barát kísért volna el erre az eseményre, akkor is több száz főről beszélünk, így az online ballagás mellett döntöttünk, amely az eredeti időpontban elérhető lesz az intézmény hivatalos honlapján és Facebook-oldalán is – fogalmazott lapunknak Rideg István igazgató, aki hozzátette, az említett összeállításban egy-egy idézettel szerepelnek a búcsúzó diákok is, valamint 7. osztályos tanulók kedveskednek egy szép műsorral. Ezt követően június 15-én, hétfőn 15, 16 és 17 órakor az iskola belső udvarán utolsó osztályfőnöki órai ünnepség keretében vehetik át bizonyítványukat a végzősök, akik itt kapják meg a búcsú jelképének számító tarisznyát is. Az elsőtől a hetedik évfolyamig június 22-én és 23-án adják át a bizonyítványt a gyerekeknek.

Három nyolcadikos osztályát június 16-án búcsúztatja majd a Vasvári Pál Általános iskola. A rendezvényt az intézmény udvarán tartják, osztályonként más-más időpontban, arról, hogy szülők is részt vehetnek-e az eseményen, a napokban születik végleges döntés – felelte megkeresésünkre az intézmény vezetője, Kovács Erzsébet.

A hagyományos értelemben vett ballagás nem lesz, de rendhagyó ünnepség keretében köszön el végzőseitől a Móricz Zsigmond Általános Iskola pénteken délelőtt. Az iskola igazgatója, Horváthné Ottinger Hajnalka lapunknak elmondta, június 12-én, reggel 9 órakor kezdődik a 8.A, 10.30-kor pedig a 8.B búcsúztatása az iskola udvarán. E rendezvényekre a szülőket nem várják. A bizonyítványokat június 19-én 8–15 óra között osztályonként ütemezve adják át a diákoknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában