Dunaföldvár

2020.04.01. 16:00

Tájékoztatás az adófizetéssel kapcsolatban

Fontos, hogy a végrehajtási eljárások szünetelése nem mentesít az adó megfizetése alól. Aki az adót nem fizeti be, annak a késedelem idejére a veszélyhelyzet alatt is késedelmi pótlékot kell fizetnie.

duol.hu

Az önkéntes adófizetés elmulasztása a késedelmi pótlék mellett számos további hátránnyal is járhat a vállalkozásra nézve, írja a dunafoldvar.hu. Ilyen lehet például a megbízható adózói besorolás és az ahhoz kapcsolódó jelentős kedvezmények elvesztése, a költségvetési támogatások kiutalásakor alkalmazható kedvezőbb szabályok alkalmazásának kizárása, vagy a mikrovállalkozások számára nyitva álló társaságiadóalap-kedvezmény elvesztése.

A kormányrendelet rendezi azt is, hogy a végrehajtáshoz való jog elévülése a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig nyugszik, vagyis ezekben az esetekben a végrehajtási eljárások a főszabály szerinti határidőn túl is lefolytathatóak lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában