Csalókra figyelmeztet a lakásszövetkezet és a polgárőrség

2020.03.23. 16:00

Akik a vészhelyzeten keresnek

A múlt hét végén a dunaújvárosi Dózsa Lakásszövetkezet hivatalos közleményben értesítette küldöttjeit, valamint a lakókat, hogy a szövetkezet nevében csalók próbálnak bejutni a lakásokba, lépcsőházakba.

Szabó Szabolcs

20200316 Eger fotó: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap Szórólap, dohányzás a lépcsőházban illusztráció.

Fotó: Dániel Berán

A közösségi oldalon is megjelent figyelemfelkeltő tájékoztató szerint:

„Tudomásunkra jutott, hogy fehér ruhába öltözött emberek járják lépcsőházainkat, és a lakásokba próbálnak bejutni a Dózsa Lakásszövetkezet megbízására hivatkozva, „lakás fertőtlenítés” céljából. Tájékoztatunk mindenkit, hogy a Dózsa Lakásszövetkezet nem bízott meg semmilyen vállalkozót, egyént, ilyen munka elvégzésére. Senkit ne engedjenek be a lakásukba, erre való hivatkozással! A küldöttekkel napi kapcsolatban vagyunk, érdeklődjenek náluk, biztos források, ők az elsők, akik értesülnek bármilyen jellegű, lépcsőházban folyó munkával kapcsolatban.” A lakásszövetkezet március 16-tól telefonos ügyfélszolgálatot tart.

Érdemes fi gyelni, hogy kit engedünk be a házba
Fotó: Berán Dániel

Az ügyfélforgalmi irodában naponta 8 és 12 óra között telefonos és internetes ügyelet működik, telefonszám: 06 25/423-122.

A helyi Pannon Polgárőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy a napokban megjelent csalók főként az időseket próbálják átverni.

A polgárőrök kérései az idősek felé: ne vegyenek fel ismeretlen, privát telefonszámot. Sokan úgy próbálnak bejutni a lakásokba, hogy központilag előírt fertőtlenítésre, vagy a koronavírus kimutatására alkalmas úgynevezett gyorsteszt elvégzésre hivatkoznak. Ez esetekben, ha valaki úgy érzi, hogy bűnözők próbálják becsapni, tegyen bejelentést a rendőrségen.

A vészhelyzet bejelentése óta számos hiteles jótékonysági kezdeményezés indult, ám e téren is érdemes körültekintően eljárni, hiszen a csalók ez esetben is inkább az időskorúakat keresik fel, hogy banki átutlással, vagy készpénzben adományozzanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában