Szent Pantaleon Kórház

2020.02.06. 16:00

Természetfotók a kórházban

Tavaly volt 30 éves Mezőföld Természetfotó Egyesület – melynek egyik alapító tagja munkatársunk, dr. Somorácz György főorvos.

duol.hu

A Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjai havi összejöveteleiken megtekintik egymás alkotásait, megbeszélik tapasztalataikat, szakmai tanácsokkal segítik egymást és a kiválogatott zsűrizett képekből hagyományaikhoz híven évente kiállítást szerveznek, írja a pantaleon.hu.

Dr. Somorácz György infektológus főorvos munkái évek óta méltán kapnak helyet a kiállított fotók között. Főorvos úr orvosi hivatása mellett 1975 óta kikapcsolódásként havonta átlagosan két-három napot a fotózásnak szentel. A Mezőföld Természetfotó Egyesület tagjaival, barátokként távolabbi túrákat is szerveznek, főorvos úr kedvenc fotós helyszínei mégis Dunaújváros környéke, a Duna part, a kikötő, a szabad strand, illetve az Akasztói tavak környéke. A fotózás szeretetét fiának, dr. Somorácz Áronnak is sikerült átörökítenie, így már évek óta mindkettőjük fotói szerepelnek a kiállításokon.

A kiállításokon megcsodált képeik egy részét, amiket orvosok készítettek, az Egyesület a krónikus belgyógyászati osztályunknak ajánlotta fel. Dr. Németh József a krónikus belgyógyászati osztály, vezető főorvosa szívesen fogadta a felajánlást és a folyosó falára ki is helyezték a fotókat. Az osztály folyosója, ahol az osztályon kezelt páciensek sokat tartózkodnak, így színesebb és barátságosabb lett.

Köszönjük az önzetlen felajánlást és kíváncsian várjuk az Egyesület idei kiállítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában