Barta Endre képviseli a várost a hulladékgazdálkodási cégnél

2019.11.23. 08:00

Meghosszabbította a közgyűlés a Dunanett Nkft. tagi hitelét

Lapunk pénteki kiadásában részletesen olvashattak a csütörtöki városi közgyűlés döntéseiről, az alábbiakban a további elfogadott napirendeket foglaltuk egybe:

Szabó Szabolcs

Fotó: © Zsedrovits Enikő

A képviselők elfogadták Szabó Zsolt alpolgármester indítványát, amely szerint az önkormányzat és a hozzá kapcsolódó cégek és intézmények kötelesek lesznek teljeskörűen közzétenni szerződéseiket.

A Dunanett Nkft. azzal a kéréssel kereste meg Dunaújváros önkormányzatát, amely szerint a folyószámla-hitelkeret biztosításához kéri Dunaújváros kezességvállalását, továbbá kéri 150 millió forint összegű tagi kölcsön visszafizetési határidejének módosítását. A tagi kölcsön visszafizetését ezúttal 2020. november 30-ig tolta ki az önkormányzat.

A közgyűlés arról is döntött, hogy a Crossborder Film Kft. a jelenleg általa használt, a DVG Zrt. tulajdonában lévő, médiaeszközöket adja át a DS Média Kft. részére.

A Találj Haza Rehabilitációs Alapítvány azzal a kéréssel kereste meg az önkormányzatot, hogy az Október 23. tér 8. földszintjén található helyiséget szeretné haszonkölcsön- szerződéssel ingyenes használatba venni. A közgyűlés elé terjesztett napirend alapján egy nyitott közösségi helyet szeretnének megvalósítani, amelyben lenne egy állandó interaktív drogprevenciós kiállítás az iskolások számára, lennének drogprevenciós foglalkozások, serdülő krí­ziscentrum, családterápia, egészségfejlesztés. A közgyűlés úgy határozott, hogy a bérleti díj ellenében bérbe adják a helyiséget, ehhez pályázati úton meghirdetik az ingatlant.

A város a jövő évben is biztosítja a belvárosi máltai játszótér működését
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Téma volt az egykori vidámpark helyén felépített kalandpark, amelynek mászófala előtti területen kell ismét munkálatokat végezni, ezúttal baleset-megelőzési céllal. Erre a testület 3,4 millió forintot szavazott meg, a munkálatokat pedig a DVG Zrt. végzi majd el.

A Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás megkereste Dunaújváros önkormányzatát, hogy a Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsába új tagot szükséges delegálnia az önkormányzatnak, mivel a korábban delegált tag mandátuma az önkormányzati választást követően lejárt. A közgyűlés Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármestert delegálta a hulladékgazdálkodási társulás tanácsába, helyettesének pedig Motyovszki Mátyást választotta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában